• Home
  • Nieuws
  • Lisa Kudrow zegt dat Friends in deze tijd heel anders zou zijn

Lisa Kudrow zegt dat Friends in deze tijd heel anders zou zijn

Wie kent de leuke sitcom Friends niet? De serie is ondertussen iconisch geworden en uitspraken als 'We were on a break!' kent bijna iedereen wel. Toch zitten er een paar haken en ogen aan de serie die Lisa Kudrow, die de rol van Phoebe Buffay vertolkte, aankaart in een recent interview.

Bron: Warner Bros.

In een interview met The Sunday Times vertelt Lisa Kudrow namelijk dat als de serie in deze tijd zou worden opgenomen, de cast er heel anders uit zou zien. Het is je misschien opgevallen dat alle hoofdpersonen wit zijn. Lisa Kudrow zegt het volgende: "Het zou compleet anders zijn. Het zou zeker weten geen geheel witte cast zijn." Alle zes de hoofdpersonen en een groot deel van de liefdesintresses waren allemaal wit. Lisa Kudrow voegt er wel aan toe dat we de serie moeten zien als een soort tijdscapsule en niet aan wat er verkeerd was.

In een interview met The Guardian laat David Schwimmer, die de rol van Ross vertolkte, weten dat hij toentertijd zich al bewust was van het gebrek aan diversiteit. Hij heeft daarom aan de makers gevraagd of Ross vrouwen van kleur kon daten. Zo vertelt David Schwimmer dat één van Ross zijn eerste vriendinnen een Aziatische Amerikaanse vrouw was en dat Ross later een Afrikaans Amerikaanse vrouw heeft gedate. Hij zegt dat hij daar heel bewust om heeft gevraagd.

Bron: Warner Bros.

Vooruitstrevend

Ondanks dat de serie maar weinig diversiteit had qua etniciteiten, was de serie op andere punten wel heel vooruitstrevend! Zo had Ross een relatie en later een kind met een vrouw die uiteindelijk lesbisch bleek te zijn. Ross voedde zijn zoon Ben samen met zijn ex-vrouw en haar nieuwe vrouw op. Lisa Kudrow zegt er het volgende over: "er was een man wiens vrouw ontdekte dat ze lesbisch en zwanger was en samen voedden ze het kind op? We hadden daarnaast ook draagmoederschap. Het was in die tijd heel progressief." Zoals je misschien nog wel weet besloot Phoebe om de draagmoeder te zijn van haar broer en zijn vrouw die zelf geen kinderen konden krijgen. Ook adopteren Monica en Chandler in het laatste seizoen een tweeling nadat ze erachter kwamen dat ook zij geen kinderen konden krijgen. Op deze punten was de serie erg vooruitstrevend!

Bron: EW.com, The guardian

Lees ook: Onpopulaire gedachten die wij hebben als we Friends kijken

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De première datum van PLL is bekend!

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • TV-series: must-see volgens de redactie!

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen