• Home
 • Nieuws
 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

De divergent films zijn gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Veronica Roth. De boekenserie bestaat uit in totaal drie boeken en er zijn tot nu toe ook drie films verschenen. Echter is er besloten om het laatste deel, Allegiant, net als Harry Potter, Twilight en The Hunger Games in twee delen uit te brengen. Het allerlaatste deel in de filmfranchise is tot op heden nooit uitgebracht. En dat gaat helaas ook niet meer gebeuren want Allegiant Part 2 is officieel stop gezet.

Divergent Bron: Summit Entertainment

Er zijn een aantal redenen geweest waarom Allegiant Part 2, die eigenlijk The Divergent Series: Ascendant zou gaan heten, is stopgezet. Ten eerste was Allegiant Part 1 geen groot succes in de bioscopen. Hierdoor bracht de film veel minder geld op dan ze hadden gehoopt. De film bracht wereldwijd maar 180 miljoen dollar op, terwijl het tweede deel nog 300 miljoen dollar had opgebracht.

Daarnaast was er ook iets aan de hand tijdens de opnames. Wanneer een film in twee delen wordt gesplit, zoals bij The Hunger Games: Mockingjay, dan worden beide films normaal gesproken in één keer opgenomen. Op deze manier wordt er veel geld en tijd bespaard bij het maken van de film, aangezien ze alles in één keer kunnen opnemen. Echter besloot Divergent dit niet te doen. Ze hadden alleen Allegiant Part 1 opgenomen en alle opnames voor Allegiant Part 2 moesten dus nog worden gemaakt. Deze keuze kan ook te maken hebben gehad met de regisseur. De regisseur Robert Schwentke had namelijk maar getekend voor twee films, en niet voor drie. Hierdoor verliet hij de franchsie nadat Allegiant Part 1 was afgerond. Omdat hij maar twee films wilde maken konden de laatste twee delen dus niet gelijktijdig worden opgenomen. 

Divergent                   Divergent                    Divergent                    Divergent Bron: Summit Entertainment

Televisiefilm

Vervolgens werd er gesproken over een televisiefilm van Allegiant Part 2. Echter liep de studio ook hier tegen problemen aan. Voor Lionsgate, de filmmaatschappij van de Divergent films, was het vernederend om een televisiefilm te gaan maken. Ze waren immers van plan om een tweedelige bioscoopfilm uit te brengen en ze kregen het niet voor elkaar om nog één film uit te brengen. Daarnaast wijkten ze in Allegiant Part 1 erg af van het bronmateriaal, waardoor ze fans verloren en maar relatief weinig geld hebben opgehaald met de film.

Daarnaast heeft de cast van de Divergent films in hun contract staan dat de Divergent films in de bioscopen moeten worden uitgebracht. Een televisiefilm zou dus ingaan tegen het contract dat de acteurs hebben getekend. Lionsgate probeerde nog te onderhandelen met de cast, maar de acteurs waren niet van plan om een televisiefilm te gaan maken. 

Dit is dus helaas nooit van de grond gekomen, waardoor Allegiant Part 2 er nooit zal gaan komen. Gelukkig kunnen we nog wel van de boeken genieten.

Bron: Hypable, Screenrant.

Lees ook: Alle aankomende Young Adult boekverfilmingen

Nieuwste artikelen

 • Bloedwraak - Marcella Kleine

 • Recensie: Lotgenoten - Sabrine Ingabire

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • Top 12 beste young adult fantasy series

 • Pikante films op Netflix

 • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

 • De top 10 beste boekverfilmingen

Zoek in artikelen