• Home
  • Nieuws
  • DC Comics komt met nieuwe gay YA graphic novel over Aqualad

DC Comics komt met nieuwe gay YA graphic novel over Aqualad

DC Comics heeft al veel bekende stripboeken uitgegeven, zoals Superman en Batman, maar tegenwoordig brengen ze ook graphic novels uit voor een jonger publiek. Zo schreef eerder Leigh Bardugo (bekend van de Grisha-serie) al Wonder Woman: Warbringer. Nu heeft Alex Sanchez een YA graphic novel geschreven dat wordt uitgebracht bij DC comics. Het boek zal You Brought me the Ocean gaan heten en gaat over het lgbtq karakter Aqualad.

Waar gaat You Brought me the Ocean over?

You Brought me the Ocean zal een 'coming out' verhaal zijn en het gaat over Jake Hyde. Sinds zijn vader is verdronken heeft Jake besloten niet meer te zwemmen. Gelukkig woon hij in New Mexico, dat middenin de woestijn ligt. Toch verlangt Jake naar de oceaan en is hij vastbesloten om zijn geboortestad te verlaten en naar een universiteit aan de kust te vertrekken. Maar zijn beste vriendin Maria (die stiekem verliefd op hem is) wil niets liever dan dat hij zich thuisvoelt in de woestijn. Jake's moeder drukt hem op hart om de meest veilige optie te kiezen. Echter is er niks veiligs aan Jake's toekomst wanneer hij zich aangetrokken voelt tot Kenny Liu, de captain van het zwemteam. Ook is er niks veiligs aan zijn toelatingsbrief voor Miami University die hij in het geheim verstuurd. Al snel komt Jake's leven in een stroomversnelling terecht en wordt het steeds moeilijker om voor Maria, zijn moeder en de wereld uit de kast te komen. Jake heeft nog meer geheimen. Zo ontdekt hij vreemde, blauwe markeringen op zijn huid die oplichten als hij in contact komt met water. Welke krachten zal hij ontdekken als hij op zoek gaat naar zijn identiteit?

Aqualad is een karakter die in eerdere comics al is geïntroduceerd. Zo is hij in een van de verhalen een goede vriend van Aquaman en is hij in een ander verhaal een van de oprichters van Teen Titans. In dit nieuwe verhaal schrijft Alex Sanchez zijn eigen verhaal over dit karakter en zal onder andere het uit de kast komen een rol spelen.

Alex Sanchez vertelt in een interview met Entertainment Weekly over het boek. Zo vertelt hij het volgende over het verhaal: "Een van de redenen waarom ik zo enthousiast ben over het boek is de metafoor tussen superhelden en LGBTQ mensen, namelijk het gevoel dat je een dubbelleven leeft en een geheime identiteit hebt. Dit past heel goed in het superheldenmetafoor. Als we echt onszelf kunnen zijn, dan kunnen we ons openstellen en dat is onze superkracht."

Ook het kleurgebruik speelt een belangrijke rol in de graphic novel. Alex Sanchez heeft er het volgende over te zeggen: "Vanuit een verhaaltechnisch oogpunt wilde ik een contrast creëeren tussen de omgeving waarin Jake is opgegroeid en met het water en de liefde van zijn leven, die met elkaar verbonden zijn. Daarom zul je zien dat het verhaal steeds blauwer zal worden."

Ben je benieuwd geworden naar het verhaal? Bekijk hieronder dan alvast een aantal pagina's van de graphic novel:

Bron: DC Comics, Entertainment Weekly

Bron: DC Comics, Entertainment Weekly

Bron: DC Comics, Entertainment Weekly

Bron: DC Comics, Entertainment Weekly

Bron: DC Comics, Entertainment Weekly

Bron: DC Comics, Entertainment Weekly

Bron: DC Comics, Entertainment Weekly

Bron: DC Comics, Entertainment Weekly

Bron: DC Comics, Entertainment Weekly

Bron: DC Comics, Entertainment Weekly

Bron: DC Comics, Entertainment Weekly

Bron: EW.com

Bron thumb: DC Comics, Entertainment Weekly

Lees ook: 13 LGBTQ Young Adult boeken

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen