• Home
  • Nieuws
  • George R.R. Martin geeft een update over het Game of Thrones boek

George R.R. Martin geeft een update over het Game of Thrones boek

George R.R. Martin is de auteur van de Een lied van ijs en vuur boekenserie. Dit zijn de boeken waarop ook de populaire fantasyserie Game of Thrones is gebaseerd. Tot nu toe zijn er vijf van de in totaal zeven boeken verschenen. Het zesde boek zou eigenlijk al in 2015 worden uitgebracht, maar elke keer werd de release van het boek uitgesteld. Ondertussen zijn we 5 jaar verder en George R.R. Martin geeft ons nu een update over wanneer we het boek kunnen verwachten.

Eerder al liet de auteur weten dat de lockdown vanwege het Coronavirus hem eigenlijk wel goed uitkwam. Hij hoopte zelfs dat hij het zesde boek, dat The Winds of Winter gaat heten, zou afschrijven terwijl hij in quarantaine zat! Helaas lijkt hem dit toch niet te gaan lukken. Op zijn blog geeft George R.R. Martin een update over The Winds of Winter. Hij schrijft het volgende in zijn blog: "De verplichte isolatie heeft me geholpen om te schrijven. Ik maak elke dag lange uren om aan The Winds of Winter te werken en ik maak een gestage progressie. Ik heb gisteren een nieuw hoofdstuk afgemaakt en drie dagen geleden een ander hoofdstuk en de week ervoor ook een hoofdstuk. Maar nee, dit betekent niet dat het boek morgen al klaar is of dat het volgende week gepubliceerd kan worden. Het wordt een gigantisch boek en ik heb nog veel te gaan. {...} De laatste tijd heb ik geschreven over Cersei, Asha (Yara in de serie), Ser Barristan en Areo Hotah. Volgende week verdiep ik me in Braavos. Ik heb slechte dagen en goede dagen, maar over het algemeen ben ik tevreden met hoe het gaat."

Het goede nieuws is dus dat George R.R. Martin nog steeds bezig is met The Winds of Winter en vooruitkomt met het verhaal. Het slechte nieuws is dat het nog wel even duurt voordat het af is. Wel hoopt de auteur dat het boek in 2021 gepubliceerd gaat worden. George R.R. Martin vertelt wel dat hij zou willen dat het sneller zou gaan. Hij geeft aan dat toen hij in 1999 bezig was met het derde boek getiteld A Storm of Swords, hij ongeveer 150 pagina's per maand schreef. Hij zegt dat hij bang is dat hij die snelheid nooit meer zou behalen. Hij geeft zelfs toe dat hij eigenlijk niet eens meer weet hoe hij toen zo snel heeft kunnen schrijven!

De fans van Een lied van ijs en vuur moeten dus nog geduld hebben voordat ze The Winds of Winter kunnen gaan lezen. Laten we hopen dat het boek volgend jaar écht gepubliceerd gaat worden. 

Bron: EW.com, Georgerrmartin.com

Lees ook: George R.R. Martin werkt aan een ander 'Game of Thrones' einde

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

  • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De leukste Perkamentus memes

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen