Chicken Run 2 in de maak bij Netflix

Ken je de leuke film Chicken Run nog? In 2000 werd deze film uitgebracht en het was een groot succes. Zo groot zelfs dat Chicken Run de hoogst opgebracht stop-motion film ooit is! Nu heeft Netflix, exact 20 jaar na de release van de eerste film, bekend gemaakt dat ze werken aan Chicken Run 2!

Netflix maakte het nieuws via een tweet bekend. Netflix schreef het volgende in de tweet: "Exact 20 jaar op de dag af sinds de originele film is gereleased, kunnen we bevestigen dat er een vervolg op Chicken Run naar Netflix komt! Geproduceerd door Aardman. We verwachten dat de productie volgend jaar begint." Aardman is ook de producer van de eerste Chicken Run film.

Waar gaat Chicken Run over? 

In de eerste Chicken Run film zagen we hoe op een ogenschijnlijk doodgewone kippenboerderij ware terreur heerst. Het kippenhok lijdt onder het schrikbewind van de gierige boerin Mrs. Tweedy, die altijd en overal een graantje wil meepikken. Zo eindigt elke kip die niet op tijd een ei legt onverbiddelijk in de pan. En nu heeft ze het plan opgevat om "chicken pies' te gaan verkopen. Maar de kippen pikken het niet langer. Onder aanvoering van Ginger komen ze in opstand. Ze besluiten de boerderij te ontvluchten, maar dat valt niet mee. Na talloze zeer creatieve maar onsuccesvolle vluchtpogingen komt er onverwacht redding. De stoere haan Rocky komt letterlijk uit de lucht vallen. Macho Rocky werkt voor een circus en denkt de aangewezen persoon te zijn die de kippen wel even zal leren vliegen……

Bron: Aardman Animations, DreamWorks Animation,

Waar gaat Chicken Run 2 over?

Chicken Run 2 zal geregiseerd worden door Sam Fell (ParaNorman, Flushed Away) en gaat over Rocky en Ginger. Ze leven in een mensvrij toevluchtsoord met hun dochter Molly. Maar wanneer ze geconfronteerd worden met een vreselijke dreiging besluiten ze om hun vredige eiland te verlaten om alle kippen te redden.

In de originele film voorzag Mel Gibson de stem van de haan Rocky. Of hij ook terug zal keren voor Chicken Run 2 is nog niet bekend. Naar verwachting zal de film ergens in 2021 op Netflix verschijnen.

Bron: EW.com, Netflix, IMDB.

Lees ook: 13x animatiefilms met vervolgen om te bingewatchen

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Luca

  • Deze verwijderde beelden veranderen jouw blik op Draco voor altijd

  • Friends reünie bonusmateriaal gedeeld door James Corden

  • Fake! - Carry Slee

  • Lucht - Lara Reims

Gerelateerde artikelen

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

Zoek in artikelen