• Home
 • Nieuws
 • Stranger Things einde is bekend bij de makers

Stranger Things einde is bekend bij de makers

Pas op! Dit artikel bevat spoilers voor de eerste drie seizoenen van Stranger Things.

Kun jij ook geen genoeg krijgen van de serie Stranger Things? Na het einde van seizoen 3 bleven we met veel vragen achter, zoals de vraag of Hopper nog wel in leven is! De trailer voor seizoen 4 bevestigt gelukkig dat Hopper niet dood is. Langzaamaan naderen we het einde van de serie. In een recent interview met de website Deadline laten de gebroeders Duffer, de makers van de serie, weten dat ze al heel lang weten hoe de serie gaat eindigen!

Langzaamaan wordt er meer naar buiten gebracht over Stranger Things seizoen 4. Over het plot zelf is nog niks bekend gemaakt, maar we weten wel dat het aankomende seizoen het engste seizoen tot nu toe zal gaan worden. In een interview met de website Deadline vertellen de gebroeders Duffer nu over hun toekomstplannen voor de serie en vertellen ze al iets over het einde. Ze vertelden het volgende in het interview: "We zien elk seizoen als zijn eigen, complete verhaal. We hebben een grote mythologie en elk seizoen onthullen we een beetje meer. We hebben dus een algemeen idee van waar we heen gaan. We weten al een tijd lang hoe de serie zal gaan eindigen." Helaas vertellen ze daar verder nog niks over!

Stranger Things einde            Stranger Things einde Bron: Netflix

"De waarheid is dat we niet eens wisten of we meer dan één seizoen konden maken. We vonden het idee leuk dat het eerste seizoen als een standalone miniserie kon functioneren, maar dat het potentieel had om meer te worden dan dat. Maar ja, we hebben een einde in gedachten, we willen het niet uitmelken", aldus de gebroeders Duffer.

In een ander interview met Entertainment Weekly lieten de makers al weten dat ze ongeveer 4 à 5 seizoenen in gedachten hebben voor de serie, maar dat dat altijd nog kan veranderen. "Ik wil dat de serie een definitief einde heeft. Ik wil niet dat het een van die series wordt die langzaam minder interessant wordt en vervolgens wordt stopgezet omdat de kijkers geen interesse meer hebben. Je wilt het laten eindigen terwijl je op je hoogtepunt zit." 

De fans hebben dus in ieder geval nog minstens 1 seizoen om naar uit te kijken. Naar verluidt zal Stranger Things seizoen 4 ergens in 2021 op Netflix worden gereleased.

Bron: EW.com, Deadline, Digital Spy, TV line.

Lees ook: 30 Stranger Things feiten die je waarschijnlijk nog niet wist 

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • De beste Young Adult sprookjes

 • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • Volwassen acteurs die tieners speelden

 • TV-series: must-see volgens de redactie!

 • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen