Lost bedenkers wilden maar 3 seizoenen

De leuke, mysterieuze serie Lost is in 2010 na 6 seizoenen tot een einde gekomen. 10 jaar nadat de serie is gestopt vertelt één van de makers van Lost, Damon Lindelof, dat ze eigenlijk van plan waren om maar 3 seizoenen te maken! Echter wilde de zender ABC veel meer seizoenen maken, waardoor we uiteindelijk 6 seizoenen lang van de serie hebben kunnen genieten. In een interview met de website Collider vertelt Damon Lindelof over hun originele plan voor de serie.

Damon Lindelof wist vanaf het begin eigenlijk al hoe de serie ongeveer zou gaan eindigen. Hij had een plan in gedachten voor drie seizoenen. In het interview met Collider zegt hij er het volgende over: "In Lost hadden we vragen als Wat zit er in het luik? Wat is het monster? Wie is de originele Sawyer? Hoe kwam Locke in een rolstoel terecht? Wat is de aard van het eiland? Waarom lijkt het alsof het beweegt? Wie zijn de Anderen? Dit waren overtuigende mysteries en we zeiden 'We willen deze vragen beantwoord hebben aan het eind van seizoen 1, deze vragen aan het eind van seizoen 2 en dan willen we de show na 3 jaar laten eindigen'. Dat was onze originele pitch maar ABC wilde er niet naar luisteren. Ze keken naar mij - Carlton (een van de andere schrijvers) kwam er pas later bij - en ze zeiden 'begrijp je hoe moeilijk het is om een serie te maken die de mensen willen zien? En die de mensen leuk vinden? Waarom zouden we dat laten stoppen? Je gaat geen serie eindigen die mensen nog aan het kijken zijn.'"

Bron: ABC Studios

ABC wilde dus niet meewerken met het plan van Damon Lindelof om maar drie seizoenen te maken. In eerste instantie leken ABC en Damon Lindelof er niet uit te komen. Lindelof was zelfs van plan om na het derde seizoen de serie te gaan verlaten! Maar toen begreep ABC het probleem. De flashbacks waren in seizoen 3 niet spannend meer en het werd frustrerend om de karakters op het eiland te houden. Toen is er besloten om weer een meeting te houden over de toekomst van Lost. Damon Lindelof vertelt er het volgende over: "We hadden eindelijk een echt gesprek met ABC. Ze zeiden tegen ons 'We zijn het ermee eens om jullie de serie te laten eindigen...' Vervolgens zei ik tegen  Steve McPherson (de president van ABC): 'Dankjewel, dat is het beste voor de serie'. Waarna hij zegt: 'We zitten te denken aan 10 seizoenen'. Op dat moment waren we halverwege seizoen 3 dus ten eerste hoezo verwacht hij dat we 10 seizoenen überhaubt gaan halen? Dat is eigenlijk hetzelfde als zeggen 'we laten je de serie niet eindigen', want hoeveel drama series krijgen 10 seizoenen?"

Op dat moment had Damon Lindelof wel al het verhaal van de Oceanic 6 uitgedacht en zat hij eraan te denken om vier seizoenen van de serie te maken. Vervolgens begonnen de onderhandelingen en kwam ABC met het aanbod om 9 seizoenen te maken. Uiteindelijk sloten ze een compromis van zes seizoenen met minder afleveringen. Zo hadden de schrijvers meer tijd om alles uit te denken tussen de seizoenen. 

Als ABC had meegewerkt had het dus heel goed gekund dat Lost maar 3 seizoenen had gekregen. Uiteindelijk heeft ABC dat aantal weten te verdubbelen en hebben we 6 seizoenen lang van Lost kunnen genieten.

Bron: Collider, TV Line.

Lees ook: 14 x fantasy series

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Zoek in artikelen