• Home
 • Nieuws
 • Ready Player One sequel 'Ready Player Two' komt eraan

Ready Player One sequel 'Ready Player Two' komt eraan

In 2011 werd het boek Ready Player One van Ernest Cline uitgebracht. Het boek was een groot succus en werd in 2018 zelfs verfilmd door niemand minder dan Steven Spielberg! De auteur is nu al een aantal jaar bezig met het vervolg op Ready Player One en dit jaar is het dan eindelijk zover! Het boek gaat Ready Player Two heten en zal in 2020 nog worden uitgebracht.

In Ready Player One leeft een groot deel van de wereldbevolking in armoede sinds de Grote Recessie. Als James Halliday kinderloos sterft, laat hij de mensheid een fantastisch spel na: oasis, een online game die door miljarden spelers tegelijk gespeeld kan worden. Kort na zijn dood blijkt dat hij drie sleutels in het spel verstopt heeft, die leiden naar een kluis waarin de rest van zijn erfenis ligt opgeborgen. Wie de sleutels vindt, wordt in één klap multimiljonair. De jacht op de sleutels voert honderdduizenden nerds, geeks en gamers terug naar de jaren tachtig van de twintigste eeuw, de tijd waarin Halliday opgroeide. In de popcultuur van the eighties gaan ze op zoek naar aanwijzingen en naar geluk.

Bron: Penguin Random House

Waar gaat Ready Player Two over?

Helaas is er nog geen officiële synopsis vrijgegeven voor Ready Player Two. Wel weten we dat het boek zich direct na de gebeurtenissen van het eerste deel zal afspelen. In een interview met The Hollywood Reporter vertelt Ernest Cline, de auteur, het volgende over het boek: "Het was heel inspirerend om terug te keren naar de wereld (van Ready Player One) nadat ik zag hoe Steven het verhaal gevisualiseerd heeft. Maar ik probeer een vervolg te schrijven op het boek en niet op de film, omdat de film een aantal dingen heeft veranderd. Soms is het lastig om deze twee verschillende verhalen apart te houden in mijn hoofd."

Ondanks dat we nog niet precies weten waar het vervolg over zal gaan, is er ook goed nieuws. In een interview met de website Collider vertelt Ernest Cline namelijk dat er misschien zelfs een derde deel in het verschiet ligt: "Ik heb een outline gemaakt waarvan ik denk dat het deel 2 en 3 is. Toen ik net begon met het schrijven van Ready Player One registreerde ik de domein naam online. Maar ik registreerde ook de naam Ready Player Two en Ready Player Three omdat ik wist dat ik die verhalen op een dag zou willen vertellen."

Het zou dus zomaar kunnen dat er na Ready Player Two nog een deel zal worden uitgebracht.

Wordt Ready Player Two verfilmd?

Er wordt helaas nog niet gesproken over de verfilming van Ready Player Two. Echter hoeft dit niet te betekenen dat deze film er nooit gaat komen. Ready Player One heeft het namelijk erg goed gedaan in de bioscopen wereldwijd, waardoor het zeker niet ondenkbaar is dat deel 2 ook verfilmd zal gaan worden.  

Bron: Warner Bros.

Vanaf 24 november is het boek in het Engels verkrijgbaar. Of en wanneer het boek naar het Nederlands vertaald zal gaan worden is nog niet bekend gemaakt.

Bron: The Hollywood Reporter, Collider.

Lees ook: Top 12 young adult scifi boeken

Nieuwste artikelen

 • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

 • Argylle - Elly Conway

 • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

 • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

 • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

Gerelateerde artikelen

 • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

 • De beste zomerboeken in 2021

 • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

 • Boeken over magische scholen

 • Dit zijn de leukste Book Nook ideeën

Zoek in artikelen