Leuke online boekevenementen

Helaas kunnen we al een tijdje geen evenementen bijwonen. Dat betekent ook dat veel boekevenementen gecanceld zijn. Gelukkig hebben veel evenementen daar een oplossing voor gevonden: de evenementen worden nu online gehouden! Dit betekent dat je vanuit huis evenementen van over de hele wereld kan bezoeken! Ook de aankomende tijd worden er verschillende boekevenementen gehouden. Lees snel verder om te zien hoe je die kan bezoeken en wat het inhoud!

Decatur Book Festival - 29 juli

Het Decatur Book Festival is een groot onafhankelijk boek evenement dat de liefde voor lezen, onderzoek en conversatie bij mensen van alle leeftijden wil aanmoedigen. Daarnaast willen ze een inclusieve gemeenschap van lezers en schrijvers opbouwen. Dit online evenement heeft verschillende data waarop een evenement plaatsvindt. Bij elk evenement zijn er schrijvers aanwezig die iets vertellen over hun nieuwe boeken. Het eerstvolgende evenement vindt plaats op 29 juli en daarbij zullen Joshilyn Jackson, Sameer Pandya en Kiley Reid aanwezig zijn. Verder vinden er op de onderstaande data ook een evenement plaats:

12 augustus: Joshilyn Jackson, Suzanne Park en Deanna Raybourn zijn aanwezig

19 augustus: Joshilyn Jackson, Kelly Quindlen en Becky Albertalli zijn aanwezig

28 augustus Joshilyn Jackson en David Gushee zijn aanwezig

Via de website van het Decatur Book Festival kan je een plaats reserveren voor een evenement.

Bron: Istock

Conzealand - 29 juli t/m 2 augustus

Conzealand is een internationale sciencefiction conferentie die plaats zou vinden in Nieuw-Zeeland. Aangezien het helaas niet live door kan gaan, is het evenement nu online te bezoeken! Tijdens dit evenement zullen er veel auteurs aanwezig zijn. Zo zal onder andere George R.R. Martin aanwezig zijn. Je kan je online registreren voor het evenement.

Bookshop auteurs Unite! - 24 juli

De auteurs Jeff Kinney, ann Patchett en Peter H. Reynolds hebben allemaal hun eigen boekenwinkel. Tijdens dit online evenement zullen ze onder andere praten over hoe je de boekenindustrie kan steunen tijdens de pandemie. Om erbij te kunnen zijn moet je je online voor het evenement aanmelden.

Buxton International Festival - 24 juli

Helaas is ook dit evenement gecanceld, maar de organisatie heeft besloten om diverse interviews te organiseren. Deze interviews zijn van tevoren opgenomen en worden gereleased op de website van het evenement. Een van de interviews is de 'Golden age crime panel'. Hierin bespreken de auteurs Sarah Ward, Martin Edwards en Nicola Upson 'The golden age of Crime' in Engeland van de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Het interview zal op 24 juli gepubliceerd worden op de website van het Buxton International Festival.

Ook een aantal boekenwinkels hebben besloten om een evenement te organsieren. Zo kun je bij Powell's Books, Strand Bookstore en Books are Magic verschillende Zoom bijeenkomsten bijwonen waar auteurs vertellen over hun nieuwe boek dat is uitgebracht.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om dit jaar toch nog een boekevenement bij te wonen!

Bron: Bookriot, Decatur Book Festival, 

Lees ook: Dit is waarom je boeken moet lezen waar je eigenlijk niet van houdt

Nieuwste artikelen

  • Deze films en series worden in juni van Netflix verwijderd

  • 9 genieën in boeken

  • Column van de "eerlijke" recensie: Recensie The Wicked King

  • Top 10 ergste Disney slechteriken

  • Simpele leugens - David Baldacci

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

Zoek in artikelen