His Dark Materials seizoen 2 trailer

In 2019 verscheen het langverwachte eerste seizoen van de nieuwe serie His Dark Materials, die gebaseerd is op de Noorderlicht trilogie van Philip Pullman. Al snel werd er bekend gemaakt dat de serie ook een tweede seizoen zou gaan krijgen. Eindelijk is het zover en is de allereerste His Dark Materials seizoen 2 trailer vrijgegeven. De fans van de boeken hebben heel wat om naar uit te kijken, want in de trailer worden een aantal belangrijke karakters en plaatsen onthuld.

His Dark Materials seizoen 2 trailerBron: Home Box Office (HBO), BBC

Het eerste seizoen van His Dark Materials eindigde met Lyra en Will die beide in hun eigen wereld door een zogeheten scheur stapten en naar een andere wereld vertrokken. Het tweede seizoen zal gebaseerd zijn op het tweede boek van de Noorderlicht trilogie, namelijk Het listige mes. Lyra en Will zijn aangekomen in het stadje Cittàgaze, de stad die Lyra eerder al bij Lord Asriel in de lucht zag zweven. Will zal in dit tweede deel een grotere rol gaan spelen en zal samen met Lyra op pad gaan.

Een aantal van de nieuwe karakters die geïntroduceerd worden in de His Dark Materials seizoen 2 trailer, zijn Terence Stamp (Miss Peregrine's Home for Peculiar Children) als Giacomo Paradisi, de drager van het Listige Mes (de Subtle Knife). Ook zien we Simone Kirby (Alice Through the Looking Glass) als Dr. Mary Malone. Mary Malone doet aan de Oxford universiteit onderzoek naar donkere materie en in de trailer zien we hoe Lyra haar hulp inschakelt. De lezers van de boeken kennen dit karakter ook al en weten dat ze in zowel het tweede als het derde boek een belangrijke rol gaat spelen.

His Dark Materials seizoen 2 trailerBron: Home Box Office (HBO), BBC

Het tweede seizoen zal iets korter zijn dan het eerste seizoen. Het tweede seizoen zal namelijk bestaan uit 7 afleveringen. Vlak voor het Coronavirus uitbrak hebben de makers van de serie de opnames weten af te ronden. In 7 afleveringen hebben ze het hele verhaal van het tweede boek weten te vertellen. Eigenlijk waren ze van plan om 8 afleveringen te maken. De achtste aflevering zou namelijk een losstaande special worden over Lord Asriel waarin we zien wat hij heeft meegemaakt toen hij aan het eind van seizoen 1 naar de andere wereld vertrok tot aan wanneer we hem aan het begin van boek 3 weer tegenkwamen. Helaas zullen we deze verhaallijn voor nu niet terugzien in de serie.

 

Ben je benieuwd geworden naar de His Dark Materials seizoen 2 trailer? Bekijk hem dan snel hieronder!

De makers van de serie hebben in totaal 3 seizoenen in gedachten voor His Dark Materials. Het laatste boek, De amberkleurige kijker, moet dus nog verfilmd worden. Helaas is er nog niet officieel bekend gemaakt of er een derde seizoen zal gaan komen.

Een officiele releasedatum voor His Dark Materials seizoen 2 is nog niet vrijgegeven, maar aan het eind van de trailer is te zien dat His Dark Materials seizoen 2 dit najaar te zien zal zijn. We hoeven gelukkig niet heel lang te wachten om te zien hoe het verder gaat met Will en Lyra!

Bron: HBO, EW.com.

Lees ook: Wat auteurs zeggen over de verbanning van hun boeken

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Zoek in artikelen