• Home
 • Nieuws
 • The Princess Diaries auteur Meg Cabot komt met nieuw boek No Offense

The Princess Diaries auteur Meg Cabot komt met nieuw boek No Offense

Meg Cabot is wereldberoemd geworden met haar boek The Princess Diaries, die verfilmd is met Anne Hathaway in de hoofdrol. Binnenkort kunnen we weer van een nieuw boek van deze auteur genieten. In augustus verschijnt namelijk haar boek No Offense, het los te lezen tweede deel van de Little Bridge Island-serie. Wij vertellen je alles over haar nieuwe boek!

Waar gaat No Offense over?

Een verbroken verloving gaf Molly Montgomery alleen maar een extra stimulans om haar droombaan van de Colorado Rockies tot de Florida Keys te volgen. Nu, als hoofd van de kinderafdeling van de openbare bibliotheek van Little Bridge Island, hoopt Molly dat het meest rommelige in haar leven haar met plakbriefjes bedekte bureau zal zijn. Maar het lot in de vorm van een pasgeboren baby die in het toilet is achtergelaten, heeft andere plannen. Net zoals de sheriff die de achterlating van de baby komt onderzoeken. Wanneer de 1,85 meter lange John Hartwell zichzelf in een kleine stoel vouwt en volhoudt dat degene die de baby heeft achtergelaten een crimineel is, is Molly het niet met hem eens en vraagt hem wat hij doet aan de echte misdaadgolf. Ze hebben niet de beste start, maar de arrogantie van de man leidt bijna net zo af als zijn blauwe ogen. Bijna.

Bron: William Morrow & Company

In een interview met Entertainment Weekly vertelt Meg Cabot nog iets meer over haar nieuwe boek. Zo vertelt ze dat het verhaal zich afspeelt in Key West, Florida. De plaats waar de auteur zelf ook woont. In het eerste deel heeft Meg Cabot veel namen van echt bestaande cafés, bars en mensen aangepast in het boek, maar niet iedereen is daar blij mee. Zo vertelt de auteur lachend het volgende in het interview: "Ze zijn boos dat ik niet de echte namen heb gebruikt, vooral bij een aantal bars. Ze zeggen: 'Gebruik mijn echte naam, zodat het mensen naar mijn bar toe trekt.'" In No Offense heeft ze wel een aantal echte namen gebruikt, zoals de wijnbar waar de bibliothecarissen naartoe gaan na het werk. 

Ook het verhaal zelf heeft ze deels gebaseerd op echte personen en een waargebeurd verhaal. In de bibliotheek werkt namelijk een bibliothecaresse die getrouwd is met de sherrif die ze ontmoet heeft in de bibliotheek. Meg Cabot vertelt dat ze toen ze het verhaal hoorde dat in een boek moest gebruiken. Ze voegt daaraan toe dat de personen in kwestie toestemming hebben gegeven voor het verhaal en dat ze de bibliothecaresse heeft geïnterviewd voor het boek. 

No Offense verschijnt op 18 augustus in het Engels. Of en wanneer het boek in het Nederlands uitkomt is nog niet bekend.

Bron: EW.com

Lees ook: The Princess Diaries is terug met Corona Princess Diaries

Nieuwste artikelen

 • Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

 • Het smalle pad van verlangen - Patrick Rothfuss

 • De prinses - Wendy Holden

 • De vrouwen van het wijndomein - Linda Winterberg

 • Liefs van mij – Jessica Saunders

Gerelateerde artikelen

 • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

 • De beste zomerboeken in 2021

 • Dit was het populairste boek van het jaar waarin jij geboren werd

 • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

 • Boeken over magische scholen

Zoek in artikelen