• Home
  • Nieuws
  • Disney kondigt eerste biseksuele hoofdpersonage aan

Disney kondigt eerste biseksuele hoofdpersonage aan

Disney werkt aan veel nieuwe films en series. Zo heeft Disney nu de nieuwe serie The Owl House uitgebracht. Deze nieuwe serie van Disney is heel bijzonder. Het hoofdpersonage is namelijk biseksueel! Dit is de eerste keer dat een biseksueel karakter de hoofdrol speelt in een Disney tv-serie. 

Waar gaat The Owl House over?

In de serie maken we kennis met het 14-jarige Dominicaans-Amerikaanse meisje Luz Noceda. Luz ontdekt per ongeluk een portaal naar een magische wereld en ze besluit om haar droom om een heks te worden achterna te gaan, ondanks dat ze geen magische begaafdheden heeft.

Bron: Disney Channel

In een aflevering van de serie wordt duidelijk dat Liz biseksueel is. Zo gaat ze naar het schoolbal waar ze danst met haar klasgenoot Amity Blight, die eerder al liet zien dat ze romantische gevoelens heeft voor Luz. In de aflevering was zelfs te zien dat ze een briefje had geschreven voor Luz om haar mee uit te vragen voor het schoolbal, maar uiteindelijk durfde ze dat niet aan haar te geven uit angst om afgewezen te worden.

Dana Terrace is de maker van The Owl House. Ze tweet het volgende over de aflevering en over het eerste biseksuele hoofdpersonage van Disney: "Tijdens het maken van de serie ben ik altijd open geweest over dat ik queer kinderen als hoofdpersonages wilde. Ik ben een verschrikkelijke leugenaar, dus ik zou dat niet stiekem kunnen doen, haha. Toen we groen licht kregen, kreeg ik van een zeker Disney leiderschap te horen dat ik geen enkele vorm van bi of homoseksuele relaties kon representeren op Disney Channel. Ik ben bi! Ik wil schrijven over een bi karakter! Gelukkig heeft mijn koppigheid zijn vruchten afgeworpen en nu word ik erg gesteund door het huidige Disney-leiderschap."

Langzaamaan is er steeds meer representatie te zien bij Disney. Zo brachten ze eerder al de korte film Out uit, die het eerste homoseksuele hoofdpersonage bevatte.

Bron: Digital Spy, CNN, EW.com.

Lees ook: Nieuwe Disney Pixar film 'Luca' in de maak

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Dit is hoe Disney-prinsen er in het echt uitzien!

  • Er komen nog minstens 21 live-action Disney films

  • Zo zouden dieren uit Disneyfilms eruit zien als ze mens waren

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen