Drag Race Holland deelnemers onthuld

Je bent vast wel bekend met de leuke serie RuPaul's Drag Race waarin verschillende drag queens het tegen elkaar opnemen. De serie is razendpopulair en heeft al 12 seizoenen gekregen. Voor de fans van RuPaul's Drag Race is er nu leuk nieuws, want Nederland krijgt zijn eigen Drag Race genaamd Drag Race Holland! Niemand minder dan Fred van Leer zal de presentatie van het programma op zich gaan nemen. Nu zijn ook de 10 deelnemers voor het programma onthuld!

Voordat de serie echt van start gaat zijn nu de 10 deelnemers bekend gemaakt die we in Drag Race Holland zullen zien! De winnaar van Drag Race Holland mag zichzelf de eerste Nederlandse Drag Race Superstar noemen en krijgt een interview in Cosmopolitan van 10 pagina's inclusief een covershoot én krijgt een couture jurk van ontwerper Claes Iversen.

Bekijk hieronder alle deelnemers: 

Miss Abby OMG

De 25-jarige Henrique groeide op in Brazilië voordat hij naar Nederland kwam. Al snel raakte hij in Nederland betrokken bij de Nederlandse drag community. Miss Abby OMG staat bekend om haar energie, glamour en sexy optredens.

Bron: Mark Engelen/World of Wonder

Roem

De 21-jarige Willem is uniek in deze groep. Roem heeft namelijk geen ervaring met het optreden voor een live publiek, alles doet ze via YouTube. Ze vindt dat drag race meer is dan alleen het optreden. 

Bron: Mark Engelen/World of Wonder

ChelseaBoy

De 26-jarige Brian wil met zijn drag onderwerpen als identiteit en gender aansnijden. In zijn optredens gebruikt hij muziek uit de jaren 80, maar ook futuristische invloeden. 

Bron: Mark Engelen/World of Wonder

Janey Jacké

De 28-jarige Justin treedt al 10 jaar lang op als Janey Jacké. Ze staat bekend als een podiumbeest en haar unieke shows. Ze is geen vreemde op het podium, want ze heeft al opgetreden in de Verenigde Staten en Griekenland.

Bron: Mark Engelen/World of Wonder

Ma'MaQueen

De 30-jarige Dennis is de moeder van een drag house in Rotterdam genaamd 'The House of Holographic Hoes'. Ma'MaQueen identificeert zichzelf als non-binair en ontwerpt en maakt al haar outfits zelf!

Bron: Mark Engelen/World of Wonder

Madame Madness

De 24-jarige Rowan is de eerste bearded queen in Nederland én wereldwijd! Met haar baard wil ze het hokjes denken van mannen en vrouwen doorbreken.

Bron: Mark Engelen/World of Wonder

Envy Peru

De 31-jarige Peruaanse Boris is op vierjarige leeftijd naar Nederland gekomen. Ze is de meest gevolgde drag queen van de Benelux op social media. Ze heeft samen met twee zussen, waarvan Miss Abby OMG er een van is, het drag house Mermaids Mansion opgericht.

Bron: Mark Engelen/World of Wonder

Sederginne

De 26-jarige Serge is de enige Vlaamse deelnemer van dit programma. Sederginne is een dame op leeftijd, terwijl de meeste drag queens er juist altijd zo jong mogelijk uit willen zien. Dit maakt haar uniek.  

Bron: Mark Engelen/World of Wonder

Patty Pam-Pam

De 34-jarige Pieter wordt ook wel 'Queen of the South' genoemd, omdat hij opgegroeid is in limburg. Patty Pam-Pam is onder andere heel creatief en maakt al haar couture zelf.

Bron: Mark Engelen/World of Wonder

Megan Schoonbrood

De 32-jarige Michael komt uit Rotterdam en heeft zich door de jaren heen ontpopt als showdiva. Ze wordt omschreven als 'sympathiek, mondig, extravagant, mooi, klassiek en een tikkeltje ordinair'.

Bron: Mark Engelen/World of Wonder

We hoeven nog maar eventjes geduld te hebben. Vanaf 18 september is er wekelijks een aflevering van Drag Race Holland op Videoland te zien.

Bron: EW.com

Bron Thumb: Mark Engelen/RTL/Videoland

Lees ook: Jouw reality tv gids

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Deze films en series verschijnen in augustus op Videoland

  • Deze films en series verschijnen in september op Netflix

  • De voordelen van verplicht thuisblijven

  • Deze films en series verschijnen in oktober op Videoland

  • Top 10 Nederlandse romcoms

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen