• Home
  • Nieuws
  • The 100 maker bevestigt de dood van dit karakter

The 100 maker bevestigt de dood van dit karakter

Pas op! Spoilers als je seizoen 7 aflevering 13 nog niet hebt gezien!

Het allerlaatste seizoen van The 100 is momenteel in volle gang. Met nog een paar afleveringen te gaan is het einde van deze geweldige serie nu echt in zicht. In Amerika is aflevering 13 van het zevende seizoen al uitgezonden (in Nederland zal deze aflevering op 15 september te zien zijn) en hierin was een schokkende gebeurtenis te zien. Een van de karakters overleeft deze aflevering niet!

Wat is er gebeurd in aflevering 13 van seizoen 7?

Bellamy hebben we een groot gedeelte van het zevende seizoen niet gezien, maar eindelijk is hij terug! In een eerdere aflevering kregen we te zien wat er met hem gebeurd is. Hij was via de anomalie op een andere planeet terecht gekomen waar hij maanden heeft moeten zien te overleven. Deze gebeurtenis heeft hem verandert, waardoor hij zich aan heeft gesloten bij de vijand van zijn vrienden, de Disciples. Aan het eind van aflevering 13 zien we hoe Bellamy nog steeds bij de Disciples hoort en zelfs van plan is om Madi, de dochter van Clarke, te gebruiken voor hun plannen om de Flame te vinden. Bellamy vindt een boek met tekeningen van Madi die hem hierbij kunnen helpen. Vlak voordat Clarke de anomalie in wil stappen, ziet ze dit gebeuren en richt haar pistool op Bellamy en vraagt hem het boek te overhandigen. Bellamy houdt voet bij stuk en zegt dat de Disciples dit boek nodig hebben voor hun plannen. Clarke besluit daarop Bellamy neer te schieten - en te doden - om zo haar dochter te kunnen redden. Deze twist was voor iedereen erg schokkend en veel fans zijn hier dan ook niet blij mee! Helemaal aangezien Clarke uiteindelijk het boek met de tekeningen niet heeft weten te bemachtigen, waardoor de Disciples dit alsnog in handen hebben.

Bron: The CW

Jason Rothenberg, de maker van de serie, heeft na de aflevering een tweet geplaatst waarin hij uitleg over de aflevering geeft: "Zeven seizoenen lang is The 100 een serie geweest over de duistere dingen die de mensheid zal doen om te overleven en de tol die die daden eisen van de zielen van onze helden. We wisten dat de dood van Bellamy de kern moest raken van waar de serie om draait: overleven. Wie je wilt beschermen. En wie je wilt opofferen. Zijn verlies is verwoestend, maar zijn leven en zijn eindeloze liefde voor zijn mensen zal een grote invloed hebben op alles wat hierna komt, tot aan de finale aflevering zelf. We danken Bob voor zijn prachtige werk gedurende deze lange jaren en wensen hem het allerbeste voor de toekomst. "

Ook Bob Morley, de acteur die de rol van Bellamy speelde, heeft een bericht op Instagram geplaatst over de dood van zijn karakter: "Nou, wat een wilde en levensveranderende rit is het geweest. Ik ben iedereen die deze 7 lange jaren bij deze productie betrokken is zeer dankbaar. Ik wil graag de crew, cast, scrijvers, productie, casting, Vancouver, CW en WB bedanken. En ik wil de FANS bedanken die deze reis met ons allemaal hebben meegemaakt. Ik heb herinneringen gesmeed op en naast de set en op conventies die de rest van mijn leven helder zullen branden. Vaarwel Bellamy, het is tijd voor de grote slaap, rust zacht. Je bent eindelijk vrij."

 

Er rest nu ons nog één ding te zeggen: Yu gonplei ste odon. May we meet again, Bellamy.

 

Bron: EW.com, Twitter, Instagram.

Lees ook: The 100 feiten die je nog niet wist

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen