• Home
  • Nieuws
  • Netflix cancelt The Dark Crystal: Age of Resistance na Emmy

Netflix cancelt The Dark Crystal: Age of Resistance na Emmy

Netflix brengt elk jaar veel nieuwe films en series op hun streamingdienst uit. Helaas worden er af en toe ook series gecanceld. Zo werd eerder al de serie V-Wars door Netflix gecanceld en helaas valt het doek nu ook na 1 seizoen al voor The Dark Crystal: Age of Resistance. Opvallend is dat The Dark Crystal: Age of Resistance eerder nog een Emmy in de wacht wist te slepen.

Bij de Emmy Awards van 2020 was The Dark Crystal: Age of Resistance een van de winnaars. De serie won namelijk de Emmy voor Oustanding Children's Program. De Netflix serie is een prequel van de film uit 1982. De serie ging over drie Gelflings genaamd, Deet, Rian en Brea die de opstand tegen de Skeksis leiden. Ze zijn er namelijk achter gekomen dat de Skeksis tegen een groot deel van de populatie heeft gelogen over wat er met de Crystal of Truth is gebeurd. De laatste aflevering van het eerste seizoen van deze serie eindigt met een cliffhanger. We zullen waarschijnlijk dus niet weten hoe het nu verder gaat met het verhaal...

Bron: Netflix, The Jim Henson Company

De executive producer van de serie, Lisa Henson, heeft het volgende te zeggen in een verklaring: "We kunnen bevestigen dat er geen nieuw seizoen van The Dark Crystal: Age of Resistance zal komen. We weten dat fans graag willen weten hoe dit hoofdstuk van The Dark Crystal-saga eindigt en we zullen zoeken naar manieren om dat verhaal in de toekomst te vertellen. Ons bedrijf heeft al vele rijke en complexe werelden gecreëerd die technische innovatie, artistieke uitmuntendheid en meesterlijke verhalen vereisen. Onze geschiedenis omvat ook producties, waarbij in de loop van de tijd het publiek wordt gevonden en uitgebreid en we hebben keer op keer bewezen dat fantasy- en sciencefiction genres boodschappen en waarheden weerspiegelen die altijd relevant zijn. We zijn Netflix zo dankbaar dat ze ons hebben vertrouwd om deze ambitieuze serie te realiseren; we zijn ontzettend trots op ons werk aan Age of Resistance, en op de lof die de serie heeft gekregen van fans, critici en onze collega's, die onlangs de Emmy voor Outstanding Children’s Program ontvingen."

Waarom Netflix besloten heeft om de serie te cancellen is niet bekend gemaakt. Wel heeft de streamingdienst het volgende in een verklaring gezegd: "We zijn de meesterkunstenaars van The Jim Henson Company dankbaar dat ze The Dark Crystal: Age of Resistance tot leven hebben gebracht voor fans over de hele wereld. We zijn de uitvoerende producenten Lisa Henson en Halle Stanford en Louis Leterrier, die ook alle afleveringen hebben geregisseerd, dankbaar. Evenals de schrijvers, cast en crew voor hun uitstekende werk en we vonden het geweldig dat ze met een Emmy zijn erkend."

 

Bron: Variety, EW.com

Lees ook: Gecancelde Netflix series die mogelijk opnieuw worden opgepakt

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen