The Lion King 2 in de maak

Heb jij ook zo genoten van de live-action film The Lion King? Deze prachtige film, waarin het verhaal van The Lion King in een nieuw, modern jasje werd gestopt, was in de bioscopen een groot succes. Voor de fans van de film is er nu leuk nieuws, want Disney werkt aan The Lion King 2! Wij vertellen je wat we er tot nu toe over weten.

Disney heeft aangekondigd dat er gewerkt wordt aan The Lion King 2. Niemand minder dan regisseur Barry Jenkins zal de film gaan regisseren. Hij heeft onder andere de films Moonlight en If Beale Street Could Talk geregisseerd. De film Moonlight heeft zelfs een Oscar gewonnen! Jeff Nathanson heeft het script voor de eerste live-action The Lion King film geschreven en hij zal ook het script voor het vervolg gaan schrijven. Volgens de website Deadline is de eerste versie van het script van The Lion King 2 zelfs al klaar!

Barry Jenkins heeft het volgende in een verklaring verteld over het regisseren van The Lion King 2: "Door mijn zus te helpen bij het opvoeden van twee jonge jongens in de jaren '90, ben ik opgegroeid met deze karakters. De kans krijgen om met Disney samen te werken aan het uitbreiden van dit prachtige verhaal over vriendschap, liefde en nalatenschap, terwijl ik mijn werk voortzet om de levens van mensen in Afrika te beschrijven, is een droom die uitkomt."

The Lion King 2Bron: Walt Disney Pictures

Waar gaat The Lion King 2 over?

In de eerste The Lion King film maken we kennis met Simba. Hij is de zoon van Mufasa en geboren om ooit de koning van de savanne te worden. Maar na een vreselijke gebeurtenis vlucht Simba weg. Hij leert het zwijn Pumbaa en het stokstaartje Timon kennen en besluit om bij hun te gaan wonen. Wanneer zijn jeugdvriendin Nala hem vindt en Simba vertelt dat zijn slechte oom Scar nu regeert, besluit Simba om terug te keren naar huis.

Een officieel plot voor The Lion King 2 is nog niet bekend gemaakt. Volgens bronnen zal de tweede The Lion King film gaan over de vroegere jaren van Mufasa, de vader van Simba. The Lion King 2 zal waarschijnlijk dus een prequel op de eerste film gaan worden. Disney heeft in 1999 ook een vervolg op de animatiefilm uitgebracht genaamd The Lion King: Simba's Trots. Deze film gaat over de kinderen van Simba en Scar. Naar alle waarschijnlijkheid zal Disney deze verhaallijn dus niet gaan volgen in de tweede live-action film.  

Of de originele stemmencast terug zal keren voor The Lion King 2 is nog niet bekend gemaakt. Ook is er nog geen releasedatum voor de sequel onthuld. 

 

Bron: Variety, Deadline.

Lees ook: Disney stelt bijna alle films uit

Nieuwste artikelen

  • Zo werden de seksscènes in Bridgerton gemaakt

  • 10 redenen waarom Chris Hemsworth een lekker ding is

  • Lees o.a. de nieuwste Suzanne Vermeer, Cassandra Clare of Sophie Kinsella gratis bij Everybook

  • De hoogst verdienende films in Coronatijd

  • Win 3 maanden gratis Storytel

Gerelateerde artikelen

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • 8 plot holes in Disney films

Zoek in artikelen