• Home
 • Nieuws
 • Kinderboekenweek 2020 van start geen evenementen wel boekentips

Kinderboekenweek 2020 van start geen evenementen wel boekentips

Vandaag is voor de 66ste keer de Kinderboekenweek van start gegaan. Vanwege het Coronavirus ziet de Kinderboekenweek 2020 er wel iets anders uit dan we gewend zijn. Zo gaat het Kinderboekenbal niet door en zijn er dit jaar geen evenementen. Wij vinden het natuurlijk heel belangrijk dat kinderen blijven lezen en plezier hebben in lezen. Daarom geven wij jullie in dit artikel een aantal boekentips om tijdens de Kinderboekenweek 2020 te lezen!

Het thema van De Kinderboekenweek 2020 is En toen? Waarbij de kinderen als het ware teruggaan in de tijd. Volgens het CPNB 'brengen boeken geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt.' Ook is er dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk uitgebracht. Bij besteding van € 12,50 aan kinderboeken ontvang je het Kinderboekenweek geschenk. Dit boek is geschreven door Arend van Dam en heet De diamant van Banjarmasin. In dit boek worden acht verschillende verhalen verteld waarin de geschiedenis van Nederland centraal staat.

Gouden Girffel & Gouden Penseel

Dit jaar zijn ook weer de Gouden Griffel en Gouden Penseel uitgereikt. De Gouden Griffel is uitgereikt aan het best geschreven kinderboek van 2020. Dit jaar werd de prijs in de wacht gesleept door Bette Westera met het boek Uit Elkaar. Hup Herman! dat zowel geschreven en geïllustreerd is door Yvonne Jagtenberg, won de prijs van de Gouden Penseel. Dit is de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van 2020.

Boekentips

Helaas gaan de evenementen voor het Kinderboekenweek dit jaar niet door. Toch vinden wij het belangrijk dat kinderen tijdens de Kinderboekenweek blijven lezen. Daarom hebben wij voor jullie een aantal boekentips onder elkaar gezet waar je inspiratie op kan doen voor boeken om te lezen tijdens de Kinderboekenweek!

Is jouw kind gek op avonturenverhalen? Dan raden wij zeker de Percy Jackson boeken aan! Is jouw kind juist gek op grappige verhalen? Dan kunnen wij de boeken van Het leven van een loser aanraden. In ons artikel De 10 leukste tiener series raden wij deze en andere leuke boeken aan om te lezen!

Halloween is bijna in aantocht en voor de kinderen die ervan houden om te griezelen hebben wij ook een aantal tips. Zo zit je met de Dolfje Weerwolfje boeken van Paul van Loon altijd goed maar ook Het grote griezelboek van Harmen van Straaten is een aanrader. In de artikelen De leukste griezelboeken voor kinderen en 7 griezelige kinderboeken geven wij nog veel meer tips!

Uiteraard kunnen de grappige boeken niet ontbreken in deze lijst en speciaal voor de kinderen die graag boeken lezen met veel humor erin hebben wij het artikel De grappigste kinderboekenseries onder elkaar gezet.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Lees dan vooral ook de volgende artikelen: 

10x Populaire kinderboekenseries

Boeken zoals Harry Potter

Boeken over magische scholen

8 kinderboeken over vriendschap

6x boeken over pesten

De Kinderboekenweek loopt tot en met 11 oktober.

Bron: CPNB

Lees ook: Winnaar Prijs van de Jonge Jury 2020 is bekend

Nieuwste artikelen

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

 • De beste jeugdthrillers

 • Boeken zoals Harry Potter

 • Op deze manier herken je zeldzame boeken

 • Grappige boeken die je hardop laten lachen

 • Deze boeken moet je eens in je leven gelezen hebben

Zoek in artikelen