• Home
  • Nieuws
  • Willow serie van George Lucas in de maak bij Disney+

Willow serie van George Lucas in de maak bij Disney+

De fantasy film Willow komt alweer uit 1988. Toch is deze film nog steeds erg populair en wordt er al jaren aan de acteur Warwick Davis, die de rol van Willow speelde, gevraagd of hij ooit terug zou keren als het bekende karakter. Eindelijk is het nu dan zover! Disney+ werkt namelijk aan een tv-serie over Willow en Warwick Davis zal terugkeren als het hoofdpersonage. 

Nog geen Disney+? Als je je via DEZE LINK aanmeldt kun je voor 8,99 euro per maand genieten van de nieuwste films en series. En op deze manier steun je Chicklit.nl ook nog eens!

In de film Willow maakten we kennis met de jonge Willow Ufgood. Hij vindt een te vondeling gelegde baby waarna hij zich plotseling in een gevaarlijk avontuur bevindt. Dit kindje is namelijk volgens een voorspelling bestemd om de heerschappij van de kwade tovenares Koningin Bavmorda te beëindigen. Willow wordt vergezeld door één zwaardvechter waarmee hij de duistere krachten moet zien te overwinnen. Deze krachten zullen voor niets of niemand terugdeinzen om de Koningin te beschermen. 

Bron: Lucasfilm

De Willow serie zal zich afspelen na de gebeurtenissen van de originele film. In de serie zullen we kennis maken met nieuwe karakters in het betoverende rijk van feeënkoninginnen en tweehoofdige Eborsisk monsters. Warwick Davis zal dus weer terugkeren als Willow en heeft er het volgende over te zeggen: "Zoveel fans hebben me in de loop der jaren gevraagd of Willow terug zal keren en ik ben heel verheugd om te vertellen dat hij inderdaad terugkeert. Velen hebben me verteld dat ze zijn opgegroeid met Willow en dat de film van invloed is geweest op hoe zij naar helden kijken in onze eigen wereld. Als Willow Ufgood het heroïsche potentieel in ons allemaal kan vertegenwoordigen, dan ben ik ontzettend vereerd dat ik hem nogmaals mag spelen."

Jon M. Chu (Crazy Rich Asians) zal de pilot aflevering van de serie regisseren en zal tevens de executive producer zijn. Jonathan Kasdan (de schrijver van Solo: A Star Wars Story) en Wendy Mericle (de producer van Arrow) zullen de serie gaan maken. Ron Howard heeft de originele Willow film in 1988 geregisseerd en zal de executive producer zijn voor de tv-serie. Bob Dolman heeft het script voor de originele film geschreven. Ook hij zal betrokken zijn bij de tv-serie, hij zal namelijk adviserend producent zijn. George Lucas, de maker van Star Wars, heeft ook meegeschreven aan het script van de originele Willow film. De productiemaatschappij Lucasfilm zal de serie produceren. 

Cast

Zoals gezegd zal Warwick Davis weer terugkeren voor de rol van Willow, maar er zijn nog 3 castleden voor de film bekend gemaakt. Ellie Bamber (The Nutcracker and the Four Realms) zal de rol van het karakter Dove gaan vertolken.

Erin Kellyman (Solo: A Star Wars Story) gaat het karakter Jade spelen.

Cailee Spaeny (The Craft: Legacy) gaat de rol van Kit spelen.

Releasedatum

Er is nog geen officiële releasedatum bekend gemaakt. Wel heeft Disney in een tweet laten weten dat Willow in 2022 op Disney+ te zien zal zijn.

 

Bron: Disney+, EW.com, Metro.

Lees ook: Oudere fantasy films die je wil zien

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

Zoek in artikelen