Dungeons & Dragons tv-serie in de maak

Het bordspel Dungeons & Dragons bestaat al sinds 1974 en vooral in de jaren 80 was het spel erg populair. In de loop der jaren zijn er zelfs 3 films over gemaakt. Dungeons & Dragons is nog steeds populair. Niet alleen verschijnt er in 2022 een nieuwe bioscoopfilm, maar er is ook een Dungeons & Dragons tv-serie in de maak. In dit artikel vertellen wij jullie wat we er tot nu toe over weten.

De Dungeons & Dragons tv-serie zal geschreven worden door niemand minder dan Derek Kolstad. Hij heeft ook het script van de John Wick films geschreven en werkt momenteel aan het script voor The Falcon and the Winter Soldier. Hij zal de tv-serie tevens gaan ontwikkelen. Tijdens de pandemie is de populariteit van Dungeons & Dragons weer gestegen. Op het platform steam waren er namelijk livestreams van het spel te zien waardoor er een nieuw publiek in aanraking kwam met het spel. Dungeons & Dragons is een fantasy spel waarin oorlogen, het speuren naar schatten, campagnes en kameraadschap een belangrijke rol spelen. Dankzij een speciale dobbelsteen wordt het verhaal steeds verder ontwikkeld en het spel heeft altijd een gastheer die zichzelf de Dungeon Master noemt. In het spel dat al veel fantasy elementen bevat, komen ook nog eens mensen, elven, orcs en andere bijzondere wezens in voor.

Bron: Zinc Entertainment Inc.

Derek Kolstad zal een verhaal schrijven waarin de belangrijkste aspecten van het spel naar voren komen, maar hij zal dat verwerken in een live-action tv-serie. Naast deze tv-serie kunnen de fans van Dungeons & Dragons naar nog meer uit gaan kijken. Er is namelijk ook zoals gezegd een Dungeons & Dragons film in de maak. Deze zal naar verwachting in 2022 worden uitgebracht en Chris Pine zal hierin een van de hoofdrollen gaan vertolken.

Een cast en releasedatum is voor de Dungeons & Dragons tv-serie nog niet bekend gemaakt.

Bron: The Hollywood Reporter, Variety.

Lees ook: De leukste fantasy films op Netflix

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

Zoek in artikelen