Peaky Blinders stopt na seizoen 6

Fans van de hitserie Peaky Blinders kunnen nog één keer van deze serie gaan genieten. De BBC serie is al vanaf 2013 te zien, maar binnenkort moeten we toch echt afscheid gaan nemen. Er is namelijk bekend gemaakt dat het zesde seizoen van deze serie tevens ook het laatste seizoen zal gaan worden.

Peaky Blinders stoptBron: British Broadcasting Corporation (BBC)

Het nieuws werd bekend gemaakt door Steven Knight, de maker en schrijver van Peaky Blinders. Het nieuws komt als een verrassing aangezien er eerder nog naar buiten werd gebracht dat Peaky Blinders een zevende seizoen zou gaan krijgen. Echter hebben de opnames vanwege het Coronavirus stilgelegen, waardoor er waarschijnlijk de beslissing is gemaakt om de serie na het zesde seizoen te laten eindigen.

Steven Knight heeft de volgende verklaring naar buiten gebracht: "Peaky is terug met een knal. Na de gedwongen productievertraging als gevolg van de Covid pandemie, zien we de familie in extreem gevaar en is de inzet nog nooit zo hoog geweest. We geloven dat dit het beste seizoen van allemaal zal zijn en we zijn er zeker van dat onze fantastische fans dit seizoen geweldig gaan vinden. Terwijl de tv-serie ten einde loopt, gaat het verhaal verder in een andere vorm."

De maker van de serie lijkt dus te hinten dat dit niet helemaal het einde is. De serie zou dus nog een spin-off serie of een film kunnen krijgen. Hoe het verhaal verder gaat en in welke vorm het mogelijk verder zal gaan is nog niet bekend gemaakt. De opnames voor Peaky Blinders seizoen 6 hebben een tijd stil gelegen, waardoor het nog even duurt voordat we seizoen 6 kunnen gaan kijken. Naar verluidt zal seizoen 6 aan het eind van 2021 of in 2022 pas te zien zijn.

Peaky Blinders stoptBron: British Broadcasting Corporation (BBC)

Waar gaat Peaky Blinders over?

Birmingham, 1919. De familie Shelby staat aan het roer van Peaky Blinders, een gevreesde bende die bekend staat om hun petten waarin ze scheermesjes naaiden. Tot nu toe heeft de bende voornamelijk geld verdiend met illegale weddenschappen, bescherming bieden en de zwarte markt. Maar wanneer er een krat met geweren vermist raakt uit de plaatselijke wapenfabriek, ziet Thomas Shelby kans om de criminele activiteiten te verbreden.

Als rivaliserende bendes, Communistische revolutionairen en leden van de IRA neerdalen in de wijk Small Heath op jacht naar de wapens, zet Winston Churchill een meedogenloze politiechef uit Belfast in om orde op zaken te stellen in een stad die steeds wettelozer wordt…..

 

Bron: Variety, Screenrant.

Lees ook: De beste huidige kostuumdrama series

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

Zoek in artikelen