• Home
 • Nieuws
 • Er komt geen The Queen's Gambit seizoen 2

Er komt geen The Queen's Gambit seizoen 2

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat The Queen's Gambit erg populair is op Netflix. De serie werd lovend ontvangen en bij ons werd de serie goed beoordeeld. The Queen's Gambit is zelfs genomineerd voor een Golden Globe! Ondanks het succes van de serie komt er waarschijnlijk geen tweede seizoen van The Queen's Gambit.

Bron: Netflix

Waar gaat The Queen's Gambit over?

Na de dood van haar moeder komt Elisabeth Harmon terecht in een weeshuis. Daar raakt ze als jong meisje gefascineerd door schaken. Ze is vastberaden om 's werelds beste schaker te worden en brengt al haar vrije tijd door in de kelder bij de stugge conciërge meneer Shaibel. Hij merkt al snel dat ze een ongekend natuurtalent is en stoomt haar klaar om op professioneel niveau te schaken. Nadat ze wordt geadopteerd door het echtpaar Wheatley wordt ze door haar verveelde adoptiemoeder gestimuleerd om al haar tijd aan wedstrijden te besteden. Beth ontwikkelt zich tot grootmeester. Ondertussen stijgt haar alcohol- en pillenverslaving echter mee...

De serie is zoals gezegd een groot succes op Netflix. Met meer dan 62 miljoen huishoudens die de serie in de eerste 28 dagen bekeken hebben, is The Queen's Gambit de best bekeken miniserie op Netflix ooit! Ondanks het succes is het onwaarschijnlijk dat er een tweede seizoen zal gaan komen. William Horberg is de executive producer van de serie en hij zegt het volgende over The Queen's Gambit seizoen 2: "Het is geweldig om te weten dat de mensen de serie zo leuk vonden dat ze meer tijd met de personaes willen doorbrengen, zo hebben we het nooit voor ogen gehad. We voelden dat de serie een bevredigend eindpunt had en we lieten het publiek zelf de ruimte invullen over wat er daarna gebeurt met Beth Harmon. Er is niets veranderd, ondanks dat fans meer eisen van The Queen's Gambit op mijn Twitter feed. Scott en ik zijn erg blij met de volledigheid van Beths verhaal."

Bron: Netflix

Anya Taylor-Joy vertolkte de hoofdrol in de serie en ze is zelfs voor haar rol genomineerd voor een Golden Globe. Zij vertelt het volgende over The Queen's Gambit seizoen 2: "Het is zo onwerkelijk en geweldig dat de mensen een tweede seizoen willen, want daar hebben we nooit over nagedacht, daar was geen discussie over mogelijk. Dat gezegd hebbende, zeg nooit 'nooit' in Hollywood." De actrice zegt verder dat het interessant zou zijn om te zien hoe Beth zou zijn als moeder, nu ze nuchter is en zich meer bewust is van de demonen die haar naar beneden halen. Volgens Anya Taylor-Joy is er dus een hele kleine kans dat er toch een tweede seizoen zal komen. 

 

Bron: Deadline

Lees ook: Favoriete films en series redactie 2020

Nieuwste artikelen

 • Eeuwig licht - Francis Spufford

 • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

 • Grimwoud - Nadia Shireen

 • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

 • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

 • Netflix codes

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Zoek in artikelen