• Home
 • Nieuws
 • De Shadow and Bone tv-serie geeft Six of Crows een prequel

De Shadow and Bone tv-serie geeft Six of Crows een prequel

Nog eventjes en dan kunnen we gaan genieten van de Shadow and Bone serie op Netflix. Netflix heeft eerder al de eerste beelden én de eerste trailer van de serie vrijgegeven en nu is het afwachten totdat we de serie daadwerkelijk kunnen gaan bingen. Netflix heeft bekend gemaakt dat niet alleen de Shadow and Bone boeken van Leigh Bardugo in de serie worden verwerkt, we krijgen ook de karakters uit Six of Crows te zien in de serie. Maar hoe wordt hun verhaal in de Shadow and Bone serie verwerkt?

Leigh Bardugo heeft o.a. de Shadow and Bone trilogie en de Six of Crows duologie geschreven. Beide series spelen zich af in dezelfde wereld, maar Six of Crows speelt zich 2 jaar af na de gebeurtenissen van Shadow and Bone. Toch heeft Netflix besloten om beide boekenseries te verwerken in de aankomende Shadow and Bone tv-serie. De karakters uit Six of Crows zullen namelijk een rol gaan spelen in de Netflix-serie. Maar hoe worden deze karakters in het verhaal verwerkt? In een interview met Den of Geek geeft de showrunner van de serie, Eric Heisserer, hier antwoord op. Hij zegt er het volgende over: "Wat Leigh en ik moesten doen, was in wezen prequel verhalen verzinnen voor de belangrijkste Six of Crows-personages dit seizoen - Kaz, Inej en Jesper - om te passen bij wat er gebeurt in de Shadow and Bone verhaallijn. Dat is het zware werk geweest."

Bron: Netflix

Sujaya Dasgupta, die de rol van Zoya vertolkt, vertelt in een interview met TV-Guide het volgende: "Ze hebben de Six of Crows-personages laten passen in het Shadow and Bone-verhaal met hun eigen soort prequel. Het is ontzettend slim gedaan, want je zou Shadow and Bone weer kunnen lezen zonder dat je een verandering merkt aan het verhaal, zelfs niet met de manier waarop ze de personages hebben toegevoegd. Het is bijna alsof je zou kunnen denken: 'Oh, maar ze waren daar op dat moment! Alsof ze misschien net achter die muur zaten. De manier waarop ze erin geslaagd zijn om die karakters in het verhaal te laten passen is heel interessant."

We zullen dus in de Shadow and Bone tv-serie een soort prequel te zien krijgen over de personages uit Six of Crows! Leigh Bardugo zelf heeft er ook iets over te zeggen. In het interview met Den of Geek zegt ze dat ze de verhalen van Shadow and Bone en de karakters uit Six of Crows hebben samengebracht op een onverwachte manier. Ze zegt dat Eric (de showrunner) en de schrijvers en regisseurs iets compleet nieuws hebben gemaakt, maar dat ze nog steeds dicht bij de karakters en het hart van het verhaal zijn gebleven.

Op 23 april weten we echt hoe de karakters van Six of Crows zijn verwerkt in de Shadow and Bone tv-serie. Vanaf dan is de serie namelijk te zien op Netflix!

 

Bron: TV Guide, Den of Geek, Netflix.

Lees ook: Deze boeken worden nu verfilmd

Nieuwste artikelen

 • Grote broer - Maria Parr

 • The home edit life - Joanna Teplin & Clea Shearer

 • Koning van het Sintelwoud - Jen Minkman

 • Schaduwland - Robert Bryndza

 • Zondagsleven - Judith Visser

Gerelateerde artikelen

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

 • De beste Young Adult sprookjes

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Zoek in artikelen