• Home
 • Nieuws
 • Zo staat het ervoor met deze boekverfilmingen o.a. Huis van nacht, Clueless en Hitchhikers Guide to the Galaxy

Zo staat het ervoor met deze boekverfilmingen o.a. Huis van nacht, Clueless en Hitchhikers Guide to the Galaxy

Boekverfilmingen zijn onwijs populair. Series als Outlander, Bridgerton en Game of Thrones zijn allemaal op een boek gebaseerd. En voorlopig hebben we ook nog veel boekverfilmingen om naar uit te kijken! Zo is er bekend gemaakt dat A Court of Thorns and Roses een tv-serie wordt en Netflix is bezig met de verfilming van De Selectie. Er zijn nog veel meer boekverfilmingen aangekondigd, maar over een aantal verfilmingen hebben we al een tijdje niets gehoord. Wij zijn op onderzoek gegaan en hebben uitgezocht hoe het met deze verfilmingen ervoor staat.

Huis van de nacht tv-serie

In 2019 werd er bekend gemaakt dat er een Huis van de nacht tv-serie in de maak is. Maar is er ondertussen al meer nieuws bekend? Don Carmody en David Cormican gaan de serie maken. Eerder werkte ze samen al aan de serie Shadowhunters. Kristin en P.C. Cast, de auteurs van de boeken, zijn nauw betrokken bij de verfilming. Helaas heeft het Coronavirus roet in het eten gegooid en is er sindsdien niet veel meer bekend gemaakt over de serie. Op 13 augustus 2020 gaven David Cormican, Kristin en P.C. Cast een update over de Huis van de Nacht tv-serie. Ze zeggen dat ondanks dat veel stil heeft gelegen vanwege het Coronavirus, ze wel veel meer de diepte hebben kunnen opzoeken tijdens het creatieve proces. Als er dan eindelijk gefilmd kan gaan worden, kunnen ze meteen aan de slag gaan! De serie zal de boeken zo goed mogelijk proberen te volgen, maar er zijn door de auteurs wel wat aanpassingen gedaan. Zo zijn er wat namen aangepast. De tweeling heet bijvoorbeeld niet meer Shaunee en Erin, maar Monique en Misty. De reden voor deze aanpassing is niet bekend gemaakt. 

Er is nog geen cast voor de serie bekend gemaakt. Ook weten we nog niet wanneer de serie te zien zal zijn en is er ook nog geen netwerk aan verbonden. Wel kun je hieronder de livestream bekijken met de auteurs en makers waarin ze een update over de serie geven.

The Archived

In 2019 werd er al aangekondigd dat er een tv-serie wordt gemaakt van The Archived van V.E. Schwab. Het netwerk The CW, die onder meer de series als Supernatural en Arrow heeft gemaakt, zou de tv-serie gaan verfilmen. Sinds dit nieuws naar buiten is gebracht is het aardig stil rondom de verfilming. Is er al wat nieuws te melden? Helaas niet. Liz Scudlor en Jennie Snyder Urman hebben beiden eerder meegewerkt aan de serie Jane the Virgin en beide zullen ook meewerken aan The Archived tv-serie. Liz Scudlor zal het script gaan schrijven en Jennie Snyder Urman zal de serie produceren. Sinds 2019 is er geen nieuws meer naar buiten gebracht over de serie. 

In de boeken volgen we een familie van geestenjagers en zijn de hoofdpersonen uit de serie Wes en Mackenzie. De tv-serie van The Archived zal niet over deze hoofdpersonen gaan, maar zal zich focussen op Liz en het team. Wes en Mackenzie zullen wel af en toe in de serie terugkomen. Dit heeft V.E. Schwab op haar twitter laten weten. 

One of us is lying tv-serie

De One of us is lying tv-serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Karen M. McManus (die in het Nederlands is uitgekomen onder de titel Een van ons liegt). Over deze verfilming is al vrij veel bekend gemaakt. Zo zijn de vijf hoofdpersonen van de serie bekend gemaakt én weten we wie de regisseur is. Niemand minder dan Jennifer Morrison, die je kunt kennen als Emma Swan uit de serie Once Upon a Time heeft de pilotaflevering geregisseerd. Deze pilotaflevering is ontzettend belangrijk, want aan de hand daarvan bepaalt een netwerk of de serie opgepakt zal worden, of dat het bij een pilotaflevering blijft. En er is nu goed nieuws! Want de streamingdienst Peacock, de streaming service van NBC, heeft naar aanleiding van de pilotaflevering bekend gemaakt dat ze One of Us is Lying oppakken voor een volwaardige tv-serie. Voor nu is de serie opgepakt voor 1 seizoen die in totaal 8 afleveringen zal gaan krijgen. 

Clueless

Clueless is natuurlijk een onwijs leuke romantische komedie uit 1995, maar wist je dat de film (en deze nieuwe serie dus ook) gebaseerd is op een boek? De film is namelijk losjes gebaseerd op het boek Emma van Jane Austen. Al in 2019 werd het nieuws bekend gemaakt dat er een Clueless tv-serie in de maak is, maar wat weten we er tot nu toe over?

De serie wordt geschreven door Jordan Reddout en Gus Hickey, die onder andere het script voor Will & Grace hebben geschreven. De Clueless tv-serie zal te zien zijn op de streamingdienst Peacock. Waar Clueless een romantische komedie was, zal deze serie meer een mystery zijn. De hoofdrol is dit keer niet weggelegd voor Cher, maar voor haar beste vriendin Dionne. De serie gaat namelijk over Dionne, een van de populairste meisjes van de school. Wanneer haar beste vriendin Cher plosteling vermist raakt is Dionne ineens de Queen Bee. Maar hoe gaat Dionne met die druk om? En kan ze het mysterie ontrafelen over wat er met Cher is gebeurd?

Helaas is er verder nog niks over de serie bekend. Zo is de cast en de releasedatum nog niet onthuld.

Bron: Paramount Pictures

The Hitchiker's Guide to the Galaxy tv-serie

Het hilarische sciencefiction boek The Hitchiker's Guide to the Galaxy zal verfilmd worden tot een tv-serie. In 2005 verscheen er al een film die gebaseerd is op dit boek, maar binnenkort kunnen we hopelijk de tv-serie gaan zien. Maar wat is er tot nu toe over bekend? Het verhaal gaat over Hugo Veld, een mens die woont op de planeet aarde. Maar dan wordt op een dag de aarde opgeblazen om plaats te maken voor een intergalactische rondweg. Hugo is de enige op aarde die dit heeft weten te overleven, dankzij zijn vriendschap met Amro Bank, een buitenaardse lifter van de planeet Betelgeuse. Dit is pas het begin van het grootste avontuur dat Hugo heeft meegemaakt in zijn leven.

Disney heeft de rechten van het boek in handen en de tv-serie wordt ontwikkeld voor Hulu. Carlton Cuse (de producer van Lost en Locke & Key) zal de showrunner van de serie worden. Jason Fuchs, die het script voor Wonder Woman heeft geschreven, zal ook het script voor The Hitchiker's Guide to the Galaxy tv-serie gaan schrijven. Zowel Carlton Cuse als Jason Fuchs zijn beide fan van het boek en zullen met de tv-serie een moderne draai aan het klassieke verhaal geven. In 2019 werd dit nieuws bekend gemaakt en zou er gewerkt worden aan een pilotaflevering. Sindsdien is er helaas niks meer over de serie bekend gemaakt. Wel is de serie volgens de website IMDB nog in productie en staat er vermeld dat de serie in 2021 zal verschijnen. Maar aangezien er nog geen cast bekend is gemaakt en het ook nog niet duidelijk is of de serie daadwerkelijk wordt opgepakt, is het nog afwachten of The Hitchiker's Guide to the Galaxy tv-serie echt in 2021 zal verschijnen.

Lees ook: Top 16 beste boekverfilmingen

Nieuwste artikelen

 • De vuurdraak - Alastair Chisholm

 • Canary Islands - Charles van Haverbeke

 • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

 • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

 • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • 12 x de beste romantische tiener films

 • Top 16 beste boekverfilmingen

 • Deze boeken worden nu verfilmd

 • Dit zijn alle Nicholas Sparks boekverfilmingen 

Zoek in artikelen