Sisi tv-serie in de maak bij Netflix

Ken je de leuke films Sissi nog? Deze films worden vaak rond Kerstmis uitgezonden en gaan over de keizerin van Wenen, Sisi. In totaal zijn er drie Sissi films verschenen in de jaren 50. Netflix heeft al meerdere series gemaakt over koningshuizen en die blijken allemaal erg populair te zijn. Nu waagt Netflix zich aan een serie over Sisi!

Bron: Erma-Film

Sisi tv-serie

Netflix werkt dus aan een Sisi tv-serie. Het wordt een Duitstalige serie die The Empress zal gaan heten (in het Duits zal de serie uitkomen onder de naam Die Kaiserin). De serie zal in totaal 6 afleveringen krijgen die per stuk 45 minuten zullen gaan duren. In de serie zullen we de beginjaren van Sisi te zien krijgen. Op haar zestiende trouwt ze met de 23-jarige keizer Frans Jozef. Sisi wilde eigenlijk geen keizerin zijn en heeft dan ook niks met het Habsburgse hof. 

Devrim Lingnau zal de rol van Sisi gaan vertolken. Philip Froissant zal de rol van keizer Frans Jozef op zich nemen. 

De maker van de serie, Katharina Eyssen, vertelt het volgende over de serie: "The Empress biedt ons de kans om het aangrijpende verhaal van keizerin Elisabeth te vertellen voor een hedendaags publiek. Volgens een modern beeld van vrouwen. Devrim is niet alleen een zeer getalenteerde, veelzijdige actrice, maar voor mij belichaamt ze deze vrouw: intelligent, gepassioneerd, rebels. Philip Froissant, van zijn kant, zal van de rol van Franz Joseph iets maken dat we nog niet eerder hebben gezien: een ambivalente en fascinerende heerser wiens conflicten actueler zijn dan ooit."

Sisi tv-serie releasedatum

Er is helaas nog geen releasedatum onthuld voor de Sisi tv-serie. De opnames zullen in het voorjaar van 2021 van start gaan, dus we zullen de Sisi tv-serie pas ergens in 2022 op Netflix kunnen gaan bewonderen. We hebben dus nog iets om naar uit te kijken! In de tussentijd kunnen we natuurlijk wel nog een keer genieten van de klassieke filmtrilogie.

 

Lees ook: 17 romantische series die je wil zien

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Matilda

  • Een hemel vol sterren - Dani Atkins

  • Deze films en series verschijnen in februari op Netflix

  • Hoe je in één klap 101 miljoen volgers verliest - Frederick Deloddere

  • Jacht om Middernacht - Benjamin Read & Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Netflix codes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Zoek in artikelen