• Home
  • Nieuws
  • Deze Harlan Coben boeken worden verfilmd

Deze Harlan Coben boeken worden verfilmd

Als je graag thrillers leest dan heb je vast al eens een boek van Harlan Coben gelezen. Deze auteur heeft namelijk al veel spannende thrillers op zijn naam staan, waarvan er een aantal ook verfilmd zijn. Zo heeft Netflix onder andere de serie The Stranger gemaakt, die gebaseerd is op een boek van Harlan Coben. Coben heeft in 2018 een deal met Netflix gesloten dat er 14 van zijn boeken verfilmd zullen gaan worden. Maar naar welke aankomende boekverfilmingen van Harlan Coben kunnen we uitkijken? Wij zochten het uit!

Gone for good

Netflix werkt aan een Franse miniserie van het boek Gone for Good, dat in het Nederlands is uitgekomen onder de titel Spoorloos. De serie zal in totaal uit 5 afleveringen bestaan. Er is nog geen releasedatum van de serie bekend gemaakt.

Elf jaar geleden werd Will Kleins ex-vriendin Julie gevonden in de kelder van haar huis: gewurgd. Al het bewijs wees in de richting van Wills oudere broer Ken. Die verdween echter spoorloos en er werd nooit meer iets van hem vernomen. Iedereen vermoedt dat hij niet meer leeft. Wil heeft inmiddels de draad weer opgepakt. Maar als zijn moeder op haar sterfbed onthult dat Ken nog leeft, en kort daarna Wills vriendin Sheila plotseling verdwijnt, pakken donkere wolken zich weer samen boven zijn leven…

 

 

Stay Close

Netflix werkt ook aan de verfilming van het boek Stay Close, die in het Nederlands is uitgebracht onder de titel Blijf dichtbij. Richard Armitage, die je onder andere kunt kennen van The Hobbit trilogie, gaat een van de hoofdrollen vertolken. De serie zal in totaal uit 8 afleveringen bestaan. Er is nog geen releasedatum voor het boek bekend gemaakt.

Megan, Ray en Jack zitten vast in een leven dat ze nooit hebben gewild. Megan, die ooit een wilde meid was, is een huismoeder met een groeiend gevoel van onbehagen. Ray was een fotograaf met een gouden toekomst, maar tegenwoordig doet hij alleen onbenullige opdrachten. En Jack is een politieman die een onopgeloste vermissingszaak niet kan laten rusten. Drie mensen die ogenschijnlijk normale levens leiden, maar ook geheimen met zich meedragen waar zelfs hun meest dierbaren geen vermoeden van hebben. De Amerikaanse droom blijkt een zwart randje te hebben, en de lijn tussen een keurig burgerleven en totale chaos is soms maar flinterdun…

Over de onderstaande verfilmingen is nog niet veel bekend, maar volgens de IMDB pagina van Harlen Coben zijn er van deze boeken een film of serie in ontwikkeling:

Long Lost

Long Lost is in het Nederlands verschenen onder de titel Verloren. Het verhaal gaat over Myron. Ze heeft al jaren niks gehoord van Terese Collins. Niet sinds hun affaire abrupt aan een einde kwam. Haar telefoontje, waarin ze hem smeekt om naar Parijs te komen, overrompelt hem dan ook. Toch stapt hij een paar uur later in het vliegtuig. In Parijs blijkt Terese te worden verdacht van de moord op haar ex-man. Het politieonderzoek onthult bovendien een lang verborgen familiegeheim. In dit land, waar niemand hem gunstig gezind lijkt te zijn, staat Myron er alleen voor om Terese’s onschuld te bewijzen.

 

 

 

Tell No One

Tell No One is in het Nederlands uitgekomen onder de naam Niemand vertellen. Het verhaal gaat over kinderarts David Beck. Hij heeft het gevoel dat zijn leven totaal is verwoest. Er gaat geen dag voorbij of hij beleeft die ene nacht met de gruwelijke gebeurtenissen van acht jaar geleden opnieuw; de nacht dat zijn vrouw Elizabeth werd meegesleurd en vermoord. Iedereen zegt dat hij het verleden achter zich moet laten, maar dat kan hij niet. En nu verschijnt er een bericht op zijn computerscherm, een zin die alleen hijzelf en zijn overleden vrouw kennen. Plotseling wordt David overmand door een onmogelijke gedachte: zou Elizabeth op de een of andere manier toch nog in leven kunnen zijn?

 

 

Six Years

Zes jaar geleden moest Jake Fisher toezien hoe Natalie met een ander trouwde. Zes jaar lang verborg hij zijn gebroken hart en stortte hij zich op zijn werk als academicus. Zes jaar hield hij zich aan zijn belofte haar met rust te laten. Als hij leest dat Natalies echtgenoot Todd is overleden, besluit hij bij de begrafenis een glimp op te vangen van zijn grote liefde. Maar de weduwe is een volstrekte onbekende en blijkt al meer dan tien jaar met Todd getrouwd! Jake laat het er niet bij zitten. Maar zijn beeld van Natalie brokkelt steeds verder af. Oude vrienden zijn onvindbaar of lijken zich Jake helemaal niet te herinneren. Natalie is in geen jaren door iemand gezien. Jakes zoektocht naar de vrouw die zijn hart brak, brengt al snel zijn eigen leven in gevaar...

 

 

Missing You

In Missing You (in het Nederlands verschenen onder de naam Ik mis je) is NYPD-detective Kat Mahon praktisch getrouwd met haar werk. Toch wil ze internetdating een keer een kans geven. Een stortvloed van emoties die ze jarenlang heeft genegeerd, overspoelt haar als ze op het profiel stuit van haar ex-verloofde Jeff, die haar hart brak en die ze al achttien jaar niet heeft gezien.

Kat voelt een vleugje hoop; dit zou weleens het moment kunnen zijn om het verleden te vergeten en met een schone lei verder te gaan. Maar als ze contact zoekt met de man achter het profiel, maakt die hoop snel plaats voor achterdocht en pure angst. Is dit wel echt Jeff? Speelt hij een spel? En waar was hij de afgelopen jaren?

 

 

Run Away

In De ontdekking zijn Simon en Ingrid wanhopig op zoek naar hun dochter Paige, die onder invloed van haar vriend Aaron aan de drugs is geraakt en van huis is weggelopen. Hun zoektocht voert hen naar de duistere onderwereld van drugs en criminaliteit. Als blijkt dat Aaron is vermoord en iemand het ook op Ingrid heeft voorzien, komt alles in een stroomversnelling.
Simon blijft vertwijfeld naar zijn dochter zoeken, weigert zich af te laten leiden en stelt daarbij zijn leven in de waagschaal. Dan ontmoet hij Elena Ramirez, een privédetective die is ingeschakeld om de verdwijning van een andere jongere te onderzoeken. Samen komen ze op het spoor van een sekte-achtige organisatie die het daglicht niet kan verdragen: Truth Haven, geleid door een man die zich The Truth noemt.
Zal Simon zijn dochter ooit levend terugzien? Kan hij de schimmige praktijken van Truth Haven ontmaskeren en zijn leven weer oppakken zonder dreiging en intimidatie? En waarom lijkt er een verband te bestaan tussen Ingrid en de sekte? Kan hij de verbijsterende waarheid ontdekken zonder er zijn leven voor te moeten geven?

Fool me Once

In De verbeelding (Fool me Once) ziet voormalig special forces-pilote Maya Calloway tijdens haar werk iets onmogelijks. Op de nanny cam speelt haar tweejarige dochter Lily thuis met haar man Joe. Maar die is twee weken eerder bruut vermoord. Verbeeldt ze het zich? Ze zou het zo graag willen, maar het kan gewoon niet waar zijn.
Kun je alles vertrouwen wat je met eigen ogen ziet, vooral als je dat wanhopig graag wilt? Voordat Maya de ongelooflijke waarheid aankan over haar man - en zichzelf - moet zij die vraag beantwoorden, door eindelijk de confrontatie aan te gaan met de geheimen en het bedrog uit haar eigen verleden.

 

 

 

 

Bron: IMDB, Deadline

Lees ook: De beste luisterboeken op Storytel

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • 12 goede lange thriller boekenseries

  • Top 16 beste boekverfilmingen

  • 14 Harlan Coben boeken worden door Netflix verfilmd

  • Interview met de hechte cast van Spijt!

Zoek in artikelen