• Home
  • Nieuws
  • Shadow and Bone seizoen 2: wat kunnen we ervan verwachten?

Shadow and Bone seizoen 2: wat kunnen we ervan verwachten?

Pas op! Dit artikel bevat spoilers voor het eerste seizoen van Shadow and Bone!

Sinds 23 april kunnen we ein-de-lijk de serie Shadow and Bone bingen op Netflix! Deze leuke serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Leigh Bardugo. Het eind van het eerste seizoen laat duidelijk nog heel veel open voor een tweede seizoen. Maar is er wel een Shadow and Bone seizoen 2 in de maak? En zo ja, wat kunnen we daar dan van verwachten? Wij zochten het uit!

Is Shadow and Bone seizoen 2 al aangekondigd?

Netflix heeft op 7 juni bekend gemaakt dat Shadow and Bone seizoen 2 in de maak is! Dit deden ze door middel van een filmpje van de cast te plaatsen. De cast maakte hierin zelf bekend dat seizoen 2 is aangekondigd.

Shadow and Bone seizoen 2Bron: Netflix

Waar gaat Shadow and Bone seizoen 2 over?

Het eerste seizoen van Shadow and Bone volgde over het algemeen vrij getrouw het eerste boek uit de gelijknamige boekenserie. We kunnen er dus vanuit gaan dat het tweede seizoen de verhaallijn van het tweede boek zal gaan volgen! 

In het tweede boek probeert Alina samen met Mal een nieuw leven op te bouwen in een onbekend land. Ze moet haar identiteit als Lichtheerseres verborgen houden om niet gevonden te worden door haar tegenstander, de Duisterling. Alina kan haar verleden en toekomst helaas niet lang blijven ontvluchten. Met behulp van een beruchte vrijbuiter, weet Alina veilig terug te keren naar Ravka. Ze is vastberaden om te vechten tegen de duistere krachten die zich in het land verzamelen. Maar terwijl haar magische krachten groeien, glijdt Alina verder en verder af in het gevaarlijke spel van de Duisterling – en verder weg van Mal. Alina moet kiezen tussen haar land, haar macht en de liefde waarvan ze altijd dacht dat hij haar op het juiste pad zou houden.

Wat we nog niet weten is wat er precies met de karakters van de Six of Crows boeken gaat gebeuren in het tweede seizoen. Aangezien de serie zich vóór de Six of Crows boeken afspeelt, en de karakters Jesper, Inej, Kaz, Nina en Matthias in de Shadow and Bone-serie een soort prequel hebben gekregen, is het voor de fans van de boeken ook een verrassing welke verhaallijn we te zien zullen krijgen. We hopen natuurlijk wel stiekem dat Jesper en Milo herenigd worden in het tweede seizoen!

Shadow and Bone seizoen 2Bron: Netflix

Shadow and Bone seizoen 2 cast?

Aangezien alle hoofdpersonages van het eerste seizoen van Shadow and Bone ook in het tweede boek voorkomen, zullen we waarschijnlijk alle hoofdrolspelers uit seizoen 1 terugzien in Shadow and Bone seizoen 2. Maar in het tweede boek worden ook een aantal nieuwe karakters geïntroduceerd! Waarschijnlijk zullen we die karakters ook terugzien in het tweede seizoen. Zo spelen de karakters Nikolai, Tolya en Tamar een grote rol in het tweede boek. Het zou dus goed mogelijk zijn dat we hun in het tweede seizoen terug zullen zien!

Eric Heisserer is de showrunner van Shadow and Bone en hij vertelt dat er al plannen zijn voor seizoen 2 die hij graag zou willen uitvoeren! In een interview met de website Collider kon hij nog niet veel over het mogelijk tweede seizoen vertellen, maar wel liet hij weten dat hij in ieder geval één populair karakter zal introduceren, namelijk Wylan! Hij vertelt er het volgende over: "Ik zou graag willen praten over wat we in het tweede seizoen van de Crows te zien zullen krijgen. Ik kan in ieder geval zeggen dat er honderd procent meer Wylan zal zijn. We willen hem zeker voorstellen. En we zouden graag nog wat meer tijd in Ketterdam willen doorbrengen. We moesten onze Crows daar in seizoen 1 een beetje van wegjagen en ze naar de Fold en verder laten reizen voor hun overval. En ik denk dat in ieder geval een deel van volgend seizoen een thuiswedstrijd voor ons team moet zijn."

Shadow and Bone seizoen 2Bron: Netflix

Shadow and Bone seizoen 2 releasedatum

Er is nog geen releasedatum bekend gemaakt voor Shadow and Bone seizoen 2. Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat het tweede seizoen op Netflix zal verschijnen. Aangezien het een grote productie is en de opnames nog moeten beginnen, zal het tweede seizoen op zijn vroegst pas ergens in 2022 op Netflix te zien zijn. 

 

Lees ook: 10 redenen waarom Ben Barnes een lekker ding is

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • 10 redenen waarom Ben Barnes een lekker ding is

  • Deze boeken worden nu verfilmd

  • Boeken over magische scholen

  • Shadow and Bone feiten die je nog niet wist

  • 14 x enemies to lovers young adult boeken

Zoek in artikelen