Jesse Williams verlaat Grey's Anatomy

Pas op! Dit artikel bevat spoilers voor seizoen 17 van Grey's Anatomy.

Al 17 seizoenen lang kunnen we genieten van de ziekenhuisserie Grey's Anatomy. We hebben lief en leed gedeeld met de karakters en we hebben helaas al van veel personages afscheid moeten nemen. Binnenkort zullen we daar nog een karakter aan toe moeten voegen. Er is namelijk bekend gemaakt dat Jesse Williams, die de rol van Jackson Avery vertolkt, dit seizoen de serie zal verlaten. 

In het zesde seizoen voegde Jesse Williams zich bij de cast van Grey's Anatomy en sindsdien is hij een vast gezicht in de serie. Helaas is nu bekend gemaakt dat hij in seizoen 17 de serie zal verlaten. De schrijvers wilden Jackson Avery een waardig afscheid geven. De opzet hiervoor is al te zien in de meest recente Grey's Anatomy aflevering die in Amerika is uitgezonden, genaamd 'Look up child'. In deze aflevering zagen we hoe Jackson een bezoek bracht aan zjin vader en een goed gesprek had met zijn ex April, die tevens de moeder van zijn dochter is. In de aflevering vertelt Jackson dat hij de familiestichting wil overnemen om verandering te bewerkstelligen. Zo wil hij echte raciale gelijkheid creëren in de geneeskunde en dat kan hij niet bewerkstelligen als hij in het ziekenhuis blijft werken. Dit zou betekenen dat hij naar Boston moet verhuizen. Jackson wil dat April, Matthew (haar huidige man) en zijn dochter Harriet met hem meekomen, zodat hij er voor zijn dochter kan zijn. April en zijn vader zijn eerst skeptisch, maar besluiten hem uiteindelijk toch te steunen. April onthult aan het eind van de aflevering dat zij en Matthew uit elkaar zijn. Dit zou betekenen dat Jackson en April zomaar weer bij elkaar zouden kunnen komen. 

Bron: Shondaland

Op 20 mei wordt de aflevering 'tradition' uitgezonden. Dit zal de laatste aflevering van Jesse Williams zijn en hierin moeten we dus echt afscheid gaan nemen van Jackson Avery. Showrunner Krista Vernoff vertelt het volgende over het vertrek van Jesse Williams in een verklaring aan de website Deadline: "Jesse Williams is een buitengewone kunstenaar en activist. Het is een waar geschenk geweest om zijn evolutie de afgelopen 11 jaar zowel op het scherm als daarbuiten te zien. Jesse brengt zoveel hart, zoveel zorg en zoveel intelligentie in zijn werk. We zullen Jesse vreselijk missen en we zullen Jackson Avery missen - die zo veel jaren tot in de perfectie gespeeld is."

Ook Jesse Williams heeft een verklaring aan de website Deadline afgelegd waarin hij vertelt over zijn vertrek: "Ik zal voor altijd dankbaar zijn voor de grenzeloze mogelijkheden die Shonda, het netwerk, de studio, mede-castmates en onze ongelooflijke crew Krista, Ellen en Debbie mij hebben geboden. Als acteur, regisseur en persoon heb ik geluk gehad om zoveel van zo veel mensen te hebben geleerd en ik bedank onze prachtige fans, die zoveel energie en waardering in onze gedeelde werelden ademen. De ervaringen die zijn voortgekomen uit het creëren van bijna 300 uur toonaangevende wereldwijde televisie, is een geschenk dat ik altijd bij me draag. Ik ben enorm trots op ons werk, onze impact en om vooruit te gaan met zoveel kansen, bondgenoten en dierbare vrienden."

Op 20 mei zullen we zien hoe Jesse Williams de serie verlaat.

 

Bron: Deadline, EW.com.

Lees ook: Grey's Anatomy feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Nieuwste artikelen

  • Top 12 erotische speelfilms

  • Virgin River seizoen 3 alles wat je wil weten

  • De nieuwe Lord of the Rings film: The War of the Rohirrim komt eraan

  • Deze Harlan Coben boeken worden verfilmd

  • Lucinda Riley auteur van De Zeven Zussen is op 55-jarige leeftijd overleden

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

Zoek in artikelen