• Home
 • Nieuws
 • Enola Holmes 2 aangekondigd met Millie Bobby Brown en Henry Cavill

Enola Holmes 2 aangekondigd met Millie Bobby Brown en Henry Cavill

In 2020 konden we genieten van de Netflix film Enola Holmes. In deze film speelde Millie Bobby Brown de hoofdrol en volgden we het zusje van Sherlock Holmes, terwijl ze op zoek gaat naar haar verdwenen moeder. De film is gebaseerd op de boekenserie van Nancy Springer, dus er is zeker genoeg materiaal voor een tweede film. En, goed nieuws! Die gaat er nu ook komen. Dat heeft Netflix bekend gemaakt.

Bron: Netflix

Millie Bobby Brown zal voor Enola Holmes 2 weer in de huid kruipen van het titelpersonage. Ook keert Henry Cavill terug als Sherlock Holmes. Of Sam Claflin in Enola Holmes 2 terug zal keren als Mycroft Holmes is nog niet bekend gemaakt. Harry Bradbeer heeft de eerste film geregisseerd en zal ook het vervolg regisseren. Jack Thorne die het script van deel 1 heeft geschreven zal ook het script voor deel 2 gaan schrijven. Millie Bobby Brown laat in een verklaring weten heel enthousiast te zijn dat Enola Holmes 2 in de maak is. Ze zegt het volgende in een verklaring: "Ik kan niet wachten om weer samen te werken met mijn Enola Holmes-familie! Enola heeft een speciaal plekje in mijn hart - ze is sterk, onbevreesd, intelligent en dapper. Ik kijk ernaar uit dat fans kunnen zien hoe haar reis verder gaat!"

Netflix maakte het nieuws van Enola Holmes 2 zelf bekend door middel van een tweet:

Ook Millie Bobby Brown maakte op haar Instagram bekend dat het vervolg eraankomt. Ze postte de onderstaande foto met daarbij de tekst 'The sequel is afoot #EnolaHolmes2'.

Waar gaat Enola Holmes 2 over?

In de eerste film maakten we kennis met Enola Holmes, het jongere zusje van Sherlock en Mycroft. Haar broers zijn al lang uit huis en ze kennen elkaar amper. Samen met haar moeder vermaakt Enola zich prima. Wanneer Enola 16 wordt is haar moeder opeens verdwenen. Ze wil koste wat het kost te weten komen waar haar moeder naartoe is gegaan, en hierbij komt de intelligentie die ze als lid van de Holmes-familie heeft, heel goed van pas. Ze gaat op onderzoek uit om te achterhalen wat er met haar moeder is gebeurd. Deze film is gebaseerd op het eerste boek van The Enola Holmes Mysteries van Nancy Springer. Het is dus goed mogelijk dat de tweede film het verhaal van het tweede boek, genaamd The Case of the Left-Handed Lady, gaat volgen. De synopsis hiervan luidt als volgt: "Enola Holmes verstopt zich voor 's werelds beroemdste detective: haar eigen broer, Sherlock Holmes. Maar wanneer ze gedurfde, schitterende houtskooltekeningen ontdekt, kan ze het niet laten om erachter te komen wie ze heeft getekend: de jonge Lady Cecily, die spoorloos uit haar slaapkamer is verdwenen. Enola trotseert 's nachts straten waar moordenaars ronddwalen en moet de aanwijzingen ontrafelen - een scheve ladder, een verkoopster met scherpe ogen, politieke pamfletten - maar om Lady Cecily te redden van een machtige slechterik, riskeert Enola meer te onthullen dan zou moeten..."

Er is nog geen releasedatum bekend van Enola Holmes 2.

 

Bron: Ew.com, Deadline.

Lees ook: Dit weten we over Stranger Things seizoen 4

Nieuwste artikelen

 • 10 Nederlandse Chicklit auteurs die je wilt volgen

 • Het boek van de galg - Thomas Enger

 • Seizoen 20 van Grey's Anatomy bevestigd ondanks vertrek Ellen Pompeo

 • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

 • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

Gerelateerde artikelen

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • Netflix codes

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • Top 5 erotische must sees op Netflix

Zoek in artikelen