• Home
 • Nieuws
 • Lucifer seizoen 6: wat kunnen we ervan verwachten?

Lucifer seizoen 6: wat kunnen we ervan verwachten?

Pas op! Dit artikel bevat spoilers voor Lucifer seizoen 5B

Sinds 28 mei kunnen we eindelijk Lucifer seizoen 5B bingen op Netflix. Aan het eind van de eerste helft van seizoen 5 zagen we dat God naar de aarde kwam om zijn kinderen tot de orde te roepen. Eindelijk hebben we nu kunnen zien hoe het verdergaat en is er in de tweede helft van seizoen 5 veel gebeurd. Maar wat kunnen we van Lucifer seizoen 6 verwachten? Wij zochten het uit!

Bron: Netflix, Warner Bros. Television

Lucifer seizoen 6 plot

Netflix maakte bekend dat Lucifer een zesde seizoen kreeg toen ze nog bezig waren met de opnames van seizoen 5. Hierdoor hebben ze wat veranderingen moeten maken en het einde dat we in seizoen 5 zien is niet hoe de serie in het echt zou eindigen. De makers van de serie vertellen dat ze het moment waarop Lucifer God werd nooit als eind voor de serie hebben gezien. Ze vertellen dat ze een deel van het verhaal van seizoen 5 hebben verplaatst naar seizoen 6. Ildy Modrovich, een van de makers, vertelt dat het moment dat Lucifer God wordt het einde van akte 5 is en dat er in totaal zes aktes zijn. Hij vertelt verder dat er in die mysterieuze zesde akte veel gaat gebeuren en dat ze nieuwe verhalen hebben gevonden voor de karakters, maar dat ze alle eindes die ze al in gedachten hadden voor de karakters niet hebben veranderd. Het eindpunt voor de karakters is dus hetzelfde gebleven, alleen hoe ze daar zullen komen is wat aangepast. 

Aan het eind van Lucifer seizoen 5 zagen we dat Lucifer het opnam tegen Michael en uiteindelijk won, waardoor Lucifer nu God is. Volgens de makers zal dit nog een belangrijke rol gaan spelen in seizoen 6. Volgens Joe Henderson, een van de makers, begint Lucifers verhaallijn dat hij God wil zijn, dat hij dezelfde krachten en vermogens wil hebben als God. Maar nu hij deze heeft, wat gaat hij daarmee doen? Dit zullen we waarschijnlijk in seizoen 6 te zien krijgen. 

Ook zagen we in aflevering 15 hoe Dan doodging en dat dit allemaal een plan bleek te zijn van Michael. De makers vertellen dat zijn dood zeker een effect heeft op de verhaallijn en de karakters, en dat dit zeker ook nog een rol in Lucifer seizoen 6 gaat spelen. 

Bron: Netflix, Warner Bros. Television

Lucifer seizoen 6 cast

Naar verluidt zal vrijwel de gehele cast terugkeren voor Lucifer seizoen 6. Tom Ellis (Lucifer), Lauren German (Chloe), Lesley-Ann Brandt (Maze), Rachael Harris (Linda), Aimee Garcia (Ella),Scarlett Estevez (Trixie), D.B. Woodside (Amenadiel) en Inbar Lavi (Eve) zullen allemaal te zien zijn in het zesde seizoen. De grote vraag is of we Dan ook nog zullen zien, aangezien we in aflevering 15 zagen hoe hij werd doodgeschoten. Het antwoord is ja! kevin Alejandro speelt de rol van Dan en hij vertelt dat toen ze te horen kregen dat er een zesde seizoen zou komen, ze een manier bedachten om Dan op een bepaalde manier terug te brengen. Kevin Alejandro vertelt dat seizoen 5 echt het einde van Dan was, maar dat hij wel terugkomt in seizoen 6. "Het kan bijvoorbeeld door middel van flashbacks zijn. Ik was op de set van seizoen 6, dus hij komt terug... alleen niet op de manier de kijkers zullen verwachten..." Aldus Kevin Alejandro. Hoe we Dan terug zullen gaan zien is nog niet bekend. Daarvoor moeten we nog even geduld hebben.

De acteur vertelt verder nog iets over het zesde seizoen: "Ik zou seizoen zes omschrijven als een echt samenkomen van alles wat we vanaf het begin hebben gemaakt. Er zijn terugblikken en verwijzingen naar andere afleveringen die je alleen kunt oppikken als je onze reis vanaf het begin hebt gevolgd."

Bron: Netflix, Warner Bros. Television

Lucifer seizoen 6 releasedatum

Er is helaas nog geen releasedatum bekend gemaakt voor Lucifer seizoen 6. Wel zijn de opnames van het zesde seizoen tegelijk afgerond met die van seizoen 5. Dit betekent dat seizoen 6 dus al grotendeels af is! Waarschijnlijk zal Lucifer seizoen 6 eind 2021 of begin 2022 op Netflix komen te staan. Het laatste seizoen zal uit 10 afleveringen bestaan.

 

Bron: EW.com, Digital Spy.

Lees ook: Series om te kijken als je Lucifer mist

Nieuwste artikelen

 • Top 12 erotische speelfilms

 • Virgin River seizoen 3 alles wat je wil weten

 • De nieuwe Lord of the Rings film: The War of the Rohirrim komt eraan

 • Deze Harlan Coben boeken worden verfilmd

 • Lucinda Riley auteur van De Zeven Zussen is op 55-jarige leeftijd overleden

Gerelateerde artikelen

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • Volwassen acteurs die tieners speelden

Zoek in artikelen