• Home
 • Nieuws
 • Dit weten we over Jurassic World 3: Dominion

Dit weten we over Jurassic World 3: Dominion

Pas op! Spoilers voor Jurassic World: Fallen Kingdom

We moeten al een lange tijd wachten op de derde Jurassic World film. Na het einde van deel 2 willen de fans het liefst zo snel mogelijk zien hoe het verhaal verdergaat! Er is ondertussen steeds meer bekend over de derde Jurassic World film, die Jurassic World: Dominion zal gaan heten. Wij zochten voor jullie uit wat we er tot nu toe over weten!

Bron: Universal Pictures

Jurassic World 3: Dominion plot

Aan het eind van de tweede film zagen we dat het eiland van de dinosauriërs werd opgeblazen en dat er een aantal dinosaurussen zijn gered die vervolgens naar een villa werden gebracht. Aan het eind van de film werden de dinosauriërs vrijgelaten, waardoor ze nu op Amerikaans grondgebied tussen de mensen rondlopen! 

Over het plot van Jurassic World 3: Dominion is nog niet veel bekend gemaakt, maar we kunnen ervan uitgaan dat de gebeurtenissen aan het eind van de tweede film een grote rol zullen spelen in de derde film. Jurassic World 3: Dominion zal tevens de afsluiting van de Jurassic World-serie zijn en volgens de maker zal de gehele saga mooi samenkomen in deze laatste film. 

Bron: Universal Pictures

Jurassic World 3: Dominion cast

Alhoewel er over het plot nog niet veel bekend is, weten we wel al veel over de cast van de film. Zo zullen Chris Pratt (Owen Grady) en Bryce Dallas Howard (Claire Dearing) weer terugkeren voor deze laatste film. Maar er zullen ook een aantal oude bekenden terugkeren! Sam Neill (Alan Grant), Jeff Goldblum (Ian Malcolm) en Laura Dern (Allie Sattler) zullen alledrie weer in hun rol kruipen van de originele Jurassic Park film! Jeff Goldblum was al even kort te zien in Jurassic World: Fallen Kingdom als Dr. Ian Malcolm, maar daarin had hij maar een hele kleine rol. In de derde film zullen deze drie karakters een veel grotere rol krijgen. Regisseur Colin Trevorrow zei het volgende erover: 

"Het zijn zulke grote karakters in de film. Het zal geen cameo zijn. Ze zitten in de hele film, dus het is moeilijk om de film te promoten zonder hen te benoemen, aangezien ze een grote rol spelen. Hun rollen zijn net zo groot als die van Chris en Bryce. Het verhaal bestaat uit twee parallelle lijnen die steeds dichter bij elkaar komen, totdat ze botsen. Om de personages het respect te tonen die ze verdienen heb ik ze samen op een avontuur gezet en zitten ze zeker niet vanaf de zijlijn toe te kijken. Ik wilde niet dat ze alleen maar commentaar zouden geven op wat er aan de hand was. Ik wilde dat ze erbij zouden zijn. Dus dat is wat we hebben gedaan."

Sam Neill plaatste in oktober van 2020 ook een foto op zijn Instagrampagina van de set van Jurassic World 3: Dominion, waarop hij samen met Laura Dern en Jeff Goldblum te zien was:

 

Jurassic World 3: Dominion releasedatum

We moeten nog wel even geduld hebben voor we van de derde Jurassic World film kunnen gaan genieten. De film zal namelijk pas op 9 juni 2022 in de Nederlandse bioscopen gaan draaien.

 

Bron: Movieweb, Digital Spy

Lees ook: Dit zijn de 33 films met de meeste winst ooit

Nieuwste artikelen

 • De terugkeer van de tovenares - Chris Colfer

 • Een zee van tijd - Eva Nagelkerke

 • Recensie: Jurassic World: Dominion

 • Maxton Hall College - Mona Kasten

 • Kruiden kweken koken - Kruiden Claus en Michiel van Colenberghe

Gerelateerde artikelen

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • Pikante films op Netflix

 • Volwassen acteurs die tieners speelden

 • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

 • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

Zoek in artikelen