• Home
 • Nieuws
 • Dit weten we over de Interview with the Vampire tv-serie

Dit weten we over de Interview with the Vampire tv-serie

In 1994 verscheen de film Interview with the Vampire, waarin Brad Pitt een van de hoofdrollen vertolkte. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Anne Rice. Het verhaal wordt nu nieuw leven ingeblazen. Het netwerk AMC werkt namelijk aan een tv-serie van Interview with the Vampire. Langzamerhand wordt hierover steeds meer bekend gemaakt en wij vertellen jullie wat we er tot nu toe over weten!

Interview with the Vampire tv-serie plot

Het boek van Interview with the Vampire van Anne Rice gaat over een jongeman die de vampier Louis interviewt. Louis vertelt hem over zijn leven dat nu al twee eeuwen duurt. Louis is een vampier geworden door een beet van Lestat, de eigenlijke hoofdpersoon van de roman. De intrige draait om de ruzie tussen Louis en Lestat om de vrouwelijke vampier Claudia.

Alhoewel de basis van het verhaal hetzelfde blijft, zal de serie ook een aantal aanpassingen maken. Zo zal de serie zich afspelen in de moderne tijd. Het verhaal vindt namelijk plaats in 2022. De twee hoofdpersonen van de serie zullen Daniel Malloy (in het boek genaamd Molloy) en Louis De Pointe Du Lac zijn. In de serie wordt duidelijk dat dit al het tweede interview is dat Daniel Malloy met de vampier heeft. Zijn karakter en het verhaal wordt als volgt omschreven: "Daniel grijpt deze tweede kans aan om verslag te doen van een van de belangrijkste verhalen uit zijn carrière als journalist. Daniel reist naar de andere kant van de wereld om de 146-jarige vampier Louis De Pointe Du Lac te interviewen. Louis deelt het verhaal van zijn verbazingwekkende en zondige reis naar onsterfelijkheid voor eens en voor altijd."

Daarnaast zal de pandemie ook een rol spelen in de serie. Zo is Malloy nu een professor die zijn lessen vanuit huis geeft vanwege de COVID pandemie. 

Bron: Geffen Pictures

Interview with the Vampire cast

Er is momenteel nog geen cast aangekondigd, maar het castingproces is wel al in volle gang. Zo wordt het karakter van Daniel Malloy en de acteur die ervoor gezocht wordt als volgt omschreven: "Daniel Malloy zal een van de hoofdpersonages zijn in Interview With The Vampire en de casting is op zoek naar een 60-70-jarige man. De etniciteit staat niet vast. Daniel Malloy wordt beschreven als tenger en hij is een tweevoudig Pulitzerprijswinnende onderzoeksjournalist die werkt voor de San Francisco Chronicle, Los Angeles Times en The Guardian."

Ook voor Louis De Pointe Du Lac is er nog geen acteur aangekondigd. In de originele film werd deze rol vertolkt door Brad Pitt. Voor de serie wordt er nu gezocht naar een man van kleur die ongeveer 30 jaar oud is. Het karakter wordt als volgt omschreven: "Hoewel Louis 33 jaar oud lijkt te zijn, is hij in werkelijkheid 146. Louis behield een vernis van zelfverzekerdheid en trots door overmoed en strijdlust. En hoewel hij door velen werd gerespecteerd, werd hij door zijn rijke tegenhangers genegeerd vanwege zijn huidskleur. Hij roept Daniel Malloy op om zijn ware verhaal aan te vertellen." In deze serie zal Louis geen plantage-eigenaar zijn, maar de eigenaar van verschillende bordelen.

Jessica Held wordt de uitvoerend producent van de Interview with a Vampire tv-serie. Eerder werkte ze onder andere als co-producer aan To All the Boys I've Loved Before. Mark Johnson zal de serie produceren. Hij werkt onder andere als uitvoerend producent aan de serie Better Call Saul en Rolin Jones (Weeds, Perry Mason) zal het script gaan schrijven. 

Releasedatum Interview with the Vampire tv-serie

Er is nog geen releasedatum bekend van de Interview with the Vampire tv-serie. Wel weten we dat de serie 8 afleveringen van een uur zal gaan krijgen. De opnames zullen plaatsvinden in Parijs en New Orleans aan het eind van 2021. Het netwerk AMC heeft er vertrouwen in dat de serie in 2022 zal worden gereleased. 

 

Bron: Movieweb, TV Web.

Lees ook: Dit weten we over Stranger Things seizoen 4

Nieuwste artikelen

 • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

 • Onze aanraders voor Netflix in augustus

 • Het spel - Elle Kennedy

 • Bizarre Disney feitjes

 • 10 fantasie boeken met de slechterik in de hoofdrol

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • Volwassen acteurs die tieners speelden

 • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

 • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

Zoek in artikelen