• Home
 • Nieuws
 • Lucinda Riley's 'De zeven zussen 8: Atlas: Het verhaal van Pa Salt' dit is wat we weten

Lucinda Riley's 'De zeven zussen 8: Atlas: Het verhaal van Pa Salt' dit is wat we weten

De boekenwereld werd op 11 juni opgeschrikt door de dood van Lucinda Riley. Deze geweldige auteur heeft verschillende prachtige boeken geschreven, waarvan haar De zeven zussen-serie het meest bekend is. Familie en vrienden van Lucinda Riley zijn, evenals de boekenwereld, in rouw om dit grote verlies. Toch wil de uitgeverij en de familie van Lucinda Riley wel iets delen over het achtste boek van De zeven zussen-serie, die in 2022 zou verschijnen. 

Nog voordat het zevende boek van Lucinda Riley werd uitgebracht, werd er al door Lucinda Riley zelf bekend gemaakt dat niet alles wat ze wilde vertellen in één boek paste. Hierdoor had ze besloten om niet zeven, maar acht boeken in de serie uit te brengen. Het laatste boek zou Atlas: The Story of Pa Salt gaan heten. De uitgeverij van Lucinda Riley, Pan Macmillan, heeft in een verklaring in overleg met de familie van Lucinda Riley het volgende naar buiten gebracht: "We zijn ons ervan bewust dat na de tragische dood van Lucinda Riley veel van haar lezers zich afvragen of Atlas: The Story of Pa Salt komend najaar zal verschijnen. Op dit moment concentreert de familie Riley zich puur op Lucinda en we willen hun privacy op dit moment respecteren. De familie heeft echter beloofd over ongeveer een maand een aankondiging te doen over de toekomst van Lucinda's boeken."

Ondertussen is er bekend gemaakt dat het achtste deel van De zeven zussen in 2023 zal worden uitgebracht. In dit artikel kun je er alles over lezen.

Lucinda Riley was een fenomeen. Maar liefst alle boeken van De zeven zussen-serie staan in de Bestseller 60. Lucinda Riley leed al vier jaar lang aan kanker. Doordat haar ziekte nooit naar buiten is gebracht, kwam haar overlijden als een schok. De familie maakte het nieuws van haar overlijden zelf bekend: "Aan Lucinda’s vrienden en lezers over de hele wereld: Het spijt ons enorm jullie te moeten vertellen dat Lucinda vanochtend in alle rust is overleden, omringd door haar familie, die zo belangrijk voor haar was. We realiseren ons dat dit een enorme schok zal zijn voor velen, omdat de meeste mensen niet wisten dat Lucinda al vier jaar aan kanker leed. Tijdens deze vier jaar schreef Lucinda vijf boeken, en deze week staat De zevende zus bovenaan bestsellerlijsten over de hele wereld. Lucinda liet een onuitwisbare indruk achter op iedereen die ze ontmoette, en op iedereen die zich verloor in haar verhalen. Ze straalde altijd liefde en vriendelijkheid uit, in alles wat ze deed, en ze zal ons voor altijd blijven inspireren. Boven alles hield Lucinda van het leven, en leefde elk moment ten volle. In haar eigen woorden: ‘Door de pijn en vreugde van deze reis heb ik de belangrijkste les van het leven geleerd, en daar ben ik heel blij om."

 

Bron: Pan Macmillan

Lees ook: Alle delen van De zeven zussen van Lucinda Riley gerecenseerd

Nieuwste artikelen

 • Sleutel tot de kracht - Nora Roberts

 • De zeven - Rose Wilding

 • Dolende geesten – Hilda Spruit

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

Gerelateerde artikelen

 • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

 • Recensie: De zeven zussen

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

 • Boeken zoals Lucinda Riley

 • Dit zijn de aankomende boeken van Lucinda Riley

Zoek in artikelen