• Home
  • Nieuws
  • The Kissing Booth 3 einde is heel anders in het boek

The Kissing Booth 3 einde is heel anders in het boek

Pas op! Spoilers voor als je The Kissing Booth 3 nog niet hebt gezien of het boek nog wil lezen. 

Sinds 11 augustus kunnen we van de allerlaatste The Kissing Booth film op Netflix genieten. We moeten nu helaas echt afscheid gaan nemen van Elle, Lee en Noah. Het einde van de film is vrij open en de kijker kan zelf invullen wat er daarna gebeurt. Sommige zullen dit geweldig vinden, terwijl anderen misschien een ander einde hadden gewild. Voor degenen die liever een iets ander eind zouden willen zien is er goed nieuws, want het einde van The Kissing Booth 3 boek wijkt af van de film!

Beth Reekles heeft de boeken geschreven waarop de The Kissing Booth films gebaseerd zijn. Echter was het derde deel nog niet af toen de film verscheen en heeft ze The Kissing Booth 3: One Last Time gebaseerd op de gelijknamige film. Toch heeft de auteur wel iets aan het verhaal aangepast. De epiloog is namelijk heel anders! Aan het einde van de film zien we een epiloog waarin Elle en Noah na zes jaar elkaar weer zien. Elle is nu een gameontwikkelaar en Noah heeft een baan aangeboden gekregen bij verschillende advocatenkantoren; een in LA en een in New York. Vervolgens zien we Noah weglopen, maar hij kijkt nog wel een keer achterom. De film eindigt met Elle en Noah die samen op een motor wegrijden. Het is aan de kijkers om te beslissen welk einde Noah en Elle krijgen. 

Bron: Clearblack Films, Netflix

The Kissing Booth 3: het einde in het boek 

Het einde in het boek wijkt net iets af van die in de film. Het is een iets meer hoopvol einde voor Noah en Elle. De verhaallijn in het boek loopt ongeveer hetzelfde als die van de film en ook het boek eindigt met een epiloog. De epiloog in het boek is grotendeels hetzelfde. Ook hier is Elle een gameontwikkelaar, zijn Lee en Rachel verloofd en heeft Noah verschillende banen aangeboden gekregen. Toch wijkt het boek iets af. Aan het eind van het boek blijkt dat Noah en Elle gedurende de jaren contact hebben gehouden en dat ze elkaar waarschijnlijk tussendoor nog hebben gezien. Zo is Elle een paar keer thuisgekomen om Brads ouder-leraarconferenties bij te wonen en vierde Noah thuis Kerstmis met Chloe, die in het boek Amanda heet, terwijl ze er probeerde mee om te gaan dat haar ouders gingen scheiden. Ook leren we dat zowel Elle als Noah gedurende de afgelopen zes jaar verschillende relaties hebben gehad. 

In het boek ontdekken we dat Noah terug naar California verhuist in de hoop om daar een promotie binnen zijn bedrijf te scoren. Ook maakt het boek duidelijk dat Elle nog steeds gevoelens heeft voor Noah. Uiteindelijk eindigt de epiloog met Noah die aan Elle vraagt of ze iets met hem zou willen eten na de kermis. Elle zegt dat ze dat erg leuk zou vinden, waarna Noah 'then it's a date' antwoordt. De scène waarbij Elle en Noah samen met hun motors rijden bestaat dus niet in het boek. Het boek van The Kissing Booth 3 lijkt meer te hinten dat Elle en Noah na zes jaar toch weer bij elkaar komen. 

 

Bron: YouTube, popbuzz

Lees ook: The Kissing Booth feiten die je nog niet wist

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

Zoek in artikelen