Vampire Academy tv-serie cast onthuld

Dit jaar is er heel leuk nieuws bekend gemaakt voor de fans van Vampire Academy, want er wordt gewerkt aan een tv-serie! Niemand minder dan Julie Plec, de maker van The Vampire Diaries, waagt zich aan dit project. De streamingdienst Peacock, waarvoor de serie in ontwikkeling is, heeft nu de cast van de Vampire Academy tv-serie onthuld! Lees snel verder om te ontdekken wie Rose, Lissa en de andere hoofdrollen gaan vertolken. 

Voor de Vampire Academy tv-serie zijn er nu 10 afleveringen besteld. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Richelle Mead en gaat over Lissa Dragomir. Ze is de prinses van de Moroi, een sterfelijke vampier die beschermd moet worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die wreed en gevaarlijk zijn. Rose is de beste vriendin van Lissa en tevens een dhampier. Ze is half mens, half vampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa. Want de Strigoi zijn vastbesloten Lissa een van hen te maken. Rose en Lissa moeten voortdurend op hun hoede zijn, en verliefd worden is streng verboden, want de Strigoi kunnen elk moment toeslaan…

Vampire Academy tv-serie cast

Sisi Stringer (Mortal Kombat) is gecast in de rol van Rose Hathaway. Rose is een dhamphier, half mens, half vampier. Ze is vurig en uitgesproken en Rose is een echte vechter zowel mentaal als fysiek. 

Daniela Nieves (Save Me, Every Witch Way) zal de rol van Lissa Dragomir gaan vertolken. Lissa is een koninklijke Moroi-vampier die opgroeide als de jongere zus van de troonopvolger, prinses Vasilisa Dragomir.

Andrew Liner (Grown-Ish) gaat de charmante, loyale en populaire Mason Ashford spelen, Rose's belangrijkste competitie in de zoektocht om de nummer één Guardian-in-training te worden. Hoewel hun relatie aan haar kant nonchalant is, hoopt hij dat ze hem eindelijk zal zien staan en hem als iets meer zal gaan zien.

J. August Richards (Angel) gaat de rol van Victor Dashkov spelen. Victor is een nobele Moroi vampier met een hart van goud die hoog aangeschreven staat vanwege zijn rol als adviseur en politiek strateeg van Moroi hoogwaardigheidsbekleders. Hij is een felle loyalist die zijn intelligentie en invloed gebruikt om datgene te beschermen wat hij het meest waardeert: het welzijn van zijn man en twee geadopteerde dochters, evenals de verbetering van zijn Moroi-gemeenschap.

Kieron Moore (Masters of the Air) is gecast in de rol van Dimitri Belikov. Dimitri is het voorbeeld van een Dhampir-bewaker: dodelijk, gedisciplineerd, discreet en volledig toegewijd aan zijn rol als lijfwacht van de heersende Moroi, de 'goede' sterfelijke vampiers van zijn wereld.

André Dae Kim (Locke & Key) vertolkt de rol van Christian Ozera, een koninklijke Moroi-vampier die ook de paria van de school en het koninklijk hof is, vanwege de onvergeeflijke maatschappelijke zonden van zijn ouders. Belezen en hongerig naar kennis zoekt hij naar op geloof gebaseerde antwoorden en ontdekt hij een geestverwant die ook op zoek is naar de waarheid.

Anita-Joy Uwajeh (Lucky Man) speelt de rol van Tatiana Vogel, een Moroi-vampier en politieke underdog die langzaamaan het koninklijk hof bestormt. Gemotiveerd door liefde en een gevoel van rechtvaardigheid, heeft Tatiana de unieke vaardigheid om zichzelf onbelangrijk te laten lijken totdat iedereen zich realiseert dat zij degene is om rekening mee te houden.

Mia McKenna-Bruce (The Witcher, Get Even) gaat de rol van Mia Karp vertolken. Mia is een geestige, scherpe en niet-koninklijke studente die een langetermijnplan heeft om zich sociaal een weg te banen in de gelederen van royalty's - hoewel het wordt bemoeilijkt door haar onmiddellijke chemie met Meredith, een Guardian-in-opleiding.

Rhian Blundell (Nobody Girl) gaat de rol van Meredith vertolken, een slimme, wilskrachtige Dhampir die weinig geduld heeft met Rose's wisselvalligheid of Mia's elitisme.

Tot slot zal Jonetta Kaiser (Two Sides) de rol van de stille, voorzichtige en beslist vreemde Sonya Karp spelen. Ze is niet van een koninklijke bloedlijn en zit aan de rand van de Moroi-samenleving, en brengt haar tijd het liefst door in de bibliotheek of haar tuinen. Ze wordt verrast wanneer een Dhampir Guardian genaamd Mikhail interesse in haar toont, een relatie die zowel de helderste als de donkerste delen van haar hart zal blootleggen.

 

Bron: Variety, Tv Line

Lees ook: De leukste vampier boeken

Nieuwste artikelen

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Young adult top 6: december 2023

  • Fictie top 6: december 2023

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

Zoek in artikelen