• Home
 • Nieuws
 • The Bromantics boekenclub bespreekt romantische boeken voor mannen

The Bromantics boekenclub bespreekt romantische boeken voor mannen

Als het gaat om wie welke genres leest, wordt er vaak nog in stereotypes gedacht. Vaak wordt er gedacht dat vrouwen graag houden van romantische feelgood verhalen, terwijl mannen juist eerder een thriller zouden oppakken. Maar er zijn genoeg vrouwen die dol zijn op thrillers en juist niets moeten hebben van feelgood boeken. Zo zijn er ook veel mannen die juist wél gek zijn op romantische boeken. Olympisch medaillewinnar en schrijver Jason Rogers is een van deze mannen. Sterker nog, hij heeft The Bromantics boekenclub opgezet waarin hij samen met andere mannen romantische boeken leest en bespreekt!

Jason Rogers heeft op olympisch niveau geschermd en heeft aan de Olympische Spelen van 2008 meegedaan. Tegenwoordig schrijft hij voor het blad Men's Health over de zich ontwikkelende staat van mannelijkheid. Op de website van The Bromantics, de boekenclub die hij heeft opgericht, laat hij weten dat hij vroeger niks met romantische boeken had. Hij dacht, net als velen, dat dat niet voor mannen weggelegd was. Later kwam hij erachter dat dit helemaal niet het geval is. Hij vertelt er het volgende over: "Terwijl ik aan mijn persoonlijke uitdagingen werkte en meer open-minded werd over mannelijkheid, begon mijn allergie voor het genre af te nemen. En nadat ik hoorde dat 1 op de 5 lezers van romantiek mannen zijn (het percentage is zelfs nog hoger onder jonge mannen), ging ik in de herfst van 2019 eindelijk zitten om er een te lezen. Ik koos voor The Bromance Book Club van Lyssa Kay Adams vanwege de duidelijk onFabio-achtige omslag en de mannelijke personages die professionele sporten speelden, net als ik."

Hij vertelt verder dat het boek hem heeft weten verrassen. Dat er inderdaad bier, gekkigheid en scheetgrappen in voorkwamen, maar dat er ook veel intimiteit in het boek zat die alleen voort kan komen uit de bereidheid om kwetsbaar te zijn. Iets wat veel mannen vermijden in het dagelijkse leven. Tijdens zijn herstel heeft Jason Rogers die kwetsbaarheid op waarde weten te schatten en merkte hij dat hij daarnaar verlangde. Toen hij op zoek ging naar een boekenclub over romantische boeken voor mannen, vond hij geen resultaten. Daarom besloot hij om er zelf een op te richten. 

Zo is de Bromantics Book Club ontstaan. Een boekenclub speciaal voor mannen waarin romantische boeken worden besproken, om liefde, seks en relaties beter te begrijpen. Hij vertelt dat tijdens de leesclub de gesprekken vaak beginnen over de personages en het plot, maar dat het al snel ook over persoonlijke onderwerpen gaat. Het gaat hen erom dat ze open, eerlijk en toegewijd zijn om meer in contact te staan met hun emoties.

 

Bron: Bromanticsbookclub 

Lees ook: Knappe mannen die lezen zijn hot!

Nieuwste artikelen

 • Haar kant van de weg - Ella Marjon

 • Toen ze verdween - Carla Kovach

 • Lessen in chemie - Bonnie Garmus

 • De 10 grootste bibliotheken ter wereld

 • 8 herkenbare situaties wanneer jij en je BFF allebei van boeken houden

Gerelateerde artikelen

 • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

 • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

 • De beste zomerboeken in 2021

 • 12 x romantische boeken

Zoek in artikelen