Komt er toch nog een Lucifer seizoen 7?

Pas op! Spoilers voor Lucifer seizoen 6!

Sinds 10 september kunnen we genieten van het allerlaatste seizoen van Lucifer. Helaas betekent dit ook dat we nu écht afscheid hebben moeten nemen van onze favoriete duivel, maar ook van Chloe, Ella, Dan, Maze, Amanadiel, Linda, Eve en Trixie. Volgens Netflix is seizoen 6 het laatste seizoen en het eind is vrij gesloten. Maar is het toch nog mogelijk dat er een Lucifer seizoen 7 in de maak is?

Lucifer werd in eerste instantie na 3 seizoenen gecanceld, waarna Netflix besloot om de serie te redden. Eigenlijk zou de serie in totaal 5 seizoenen krijgen op Netflix, maar de streamingdienst besloot toch nog groen licht te geven voor een zesde en tevens laatste seizoen. Lucifer seizoen 6 eindigde met Lucifer en Chloe's dochter uit de toekomst die beweert dat Lucifer hun verlaten heeft. Lucifer blijkt namelijk zijn roeping te hebben gevonden; hij wil de mensen in de hel helpen om naar de hemel te kunnen gaan. Dit krijgt hij alleen voor elkaar als hij Chloe en zijn ongeboren dochter verlaat. We zien uiteindelijk hoe Lucifer van iedereen afscheid neemt en naar de hel vertrekt. Wanneer Chloe jaren later op haar sterfbed ligt en overlijdt, neemt Amanadiel haar mee naar de hel, waar ze haar 'voor eeuwig en altijd' beleeft met Lucifer. Dit lijkt een gesloten eind, maar is een zevende seizoen toch mogelijk?

Lucifer seizoen 7                   Lucifer seizoen 7                   Lucifer seizoen 7                   Lucifer seizoen 7                   Lucifer seizoen 7                  Lucifer seizoen 7                  Lucifer seizoen 7Bron: Netflix, Warner Bros. Television

De makers van de serie, Joe Henderson en Ildy Modrovich, lieten in een interview aan Entertainment Weekly weten dat seizoen 6 hun 'laatste verhaal' zou worden. Beiden vinden dat nog een seizoen afbreuk zou doen aan het verhaal dat ze de afgelopen zes seizoenen hebben neergezet. Ook Netflix laat weten dat seizoen 6 echt het laatste seizoen is. De producers en cast hebben een deal getekend voor het zesde seizoen, maar er is geen indicatie dat Netflix van plan is om een zevende seizoen te gaan maken. In theorie zou Netflix er later nog voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld een film of misschien zelfs een spin-off te creëren, maar voor nu is daar helaas geen sprake van.

Wel is er misschien nog een andere mogelijkheid dat we Tom Ellis als Lucifer terugzien. Tom Ellis dook namelijk op in de Arrowverse aflevering Crisis On Infinite Earths in 2019. Dit is een crossover aflevering van de series Supergirl, Batwoman, The Flash, Arrow en Legends of Tomorrow. Het is dus zomaar mogelijk dat Tom Ellis nog een keer zijn opwachting maakt in het Arrowverse als Lucifer, ondanks dat Lucifer al is gestopt. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren is nog onbekend. 

Hoe graag we het ook zouden willen, het lijkt er toch echt op dat Lucifer seizoen 6 definitief het allerlaatste seizoen is van deze leuke serie. Er zit dan nog maar één ding op: Lucifer gewoon weer vanaf het begin opnieuw kijken!

 

Bron: Deadline, Screenrant

Lees ook: De lekkerste mannen uit Netflix Original series

Nieuwste artikelen

 • Water - Lara Reims

 • HIldes geluk - Marie Lamballe

 • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

 • Recensie: Twee zomers

 • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • Netflix codes

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • Pikante films op Netflix

 • Top 5 erotische must sees op Netflix

Zoek in artikelen