• Home
 • Nieuws
 • Binnenkort nieuw boek overleden auteur Lucinda Riley

Binnenkort nieuw boek overleden auteur Lucinda Riley

De boekenwereld werd in juni 2021 opgeschrikt toen er bekend werd gemaakt dat de razendpopulaire auteur Lucinda Riley op 55-jarige leeftijd is overleden. Ze overleed aan de vreselijke ziekte kanker, waar ze al enkele jaren tegen streed. Haar familie maakte na haar dood bekend dat haar zoon het achtste en tevens laatste deel van De zeven zussen-serie af gaat maken. Nu heeft de familie aangekondigd een nog niet eerder gepubliceerd boek van Lucinda Riley uit te brengen. 

The Murders at Fleat House

De familie van Lucinda Riley heeft naar buiten gebracht dat er nog een nieuw boek van deze bestsellerauteur gepubliceerd zal gaan worden. Naast het achtste deel van De Zeven Zussen-serie, kunnen we dus ook uitkijken naar een nieuwe losstaande roman van Lucinda Riley. Lucinda Riley heeft het verhaal van dit boek al in 2004 geschreven, samen met nog twee boeken; De olijfboom en De vlinderkamer. Deze twee boeken zijn inmiddels uitgebracht, maar het derde boek nog niet... Tot nu! De familie van Lucinda Riley heeft besloten ook dit verhaal nog te laten uitgeven. De titel zal in het Engels The Murders at Fleat House gaan heten. Hoe het boek in het Nederlands zal gaan heten is nog niet bekend, maar wel heeft de Nederlandse uitgeverij van Lucinda Riley laten weten ook dat boek te gaan vertalen. 

Waar gaat The Murders of Fleat House over?

De website van de Engelse uitgeverij van Lucinda Riley, Pan Macmillan, heeft de synopsis van het boek al vrijgegeven. Deze luidt als volgt: De plotselinge dood van een leerling in Fleat House in St Stephen's - een klein privé-internaat in Norfolk - is een schokkende gebeurtenis die het schoolhoofd graag een tragisch ongeval noemt. Maar de lokale politie kan kwaad opzet niet uitsluiten en de zaak leidt ertoe dat de rechercheur Jazmine 'Jazz' Hunter terugkeert naar de politie. Jazz heeft zo haar eigen redenen om haar politiecarrière in Londen achter zich te laten, maar stemt met tegenzin in om het onderzoek te leiden als een gunst aan haar oude baas. Herenigd met haar trouwe sergeant Alastair Miles betreedt ze de gesloten wereld van de school, en terwijl Jazz de omstandigheden rond de tragische dood van Charlie Cavendish begint te onderzoeken, nemen de gebeurtenissen al snel een verontrustende wending aan. Charlie wordt ontmaskerd als een arrogante pestkop, en de mensen om hem heen hadden zowel een motief als een kans om de medicijnen die hij dagelijks gebruikte om zijn epilepsie onder controle te krijgen, te verwisselen. Terwijl het personeel van de school de deuren sluit, bieden de verdwijning van de jonge leerling Rory Millar en de dood van een oudere meester in de klassieke oudheid Jazz belangrijke aanknopingspunten, maar hierdoor wordt het onderzoek ook bemoeilijkt. Terwijl sneeuw het landschap bedekt en een andere verdachte vermist wordt, moet Jazz ook haar persoonlijke demonen het hoofd bieden. Dan maakt een bijzonder grimmige ontdekking op de school dit het meest uitdagende moordonderzoek uit haar carrière. Fleat House verbergt namelijk geheimen die duisterder zijn dan zelfs Jazz ooit had kunnen vermoeden. . .

Op 26 mei 2022 verschijnt The Murders of Fleat House in het Engels. Of het Nederlandse boek op dezelfde datum zal verschijnen is nog niet bekend. 

 

Bron: Pan Macmillan, uitgeverij Xander

Bron thumb: Catherine Gonsholt Ighanian, Pan Macmillan, uitgeverij Xander

Lees ook: Alle Lucinda Riley boeken

Nieuwste artikelen

 • Ik hoor wat je zegt - Heather Morris

 • Trailer The Princess Switch 3 onthuld door Netflix

 • De beste romantische komedies van 2021 (tot nu toe)

 • Deze films en series worden eind oktober van Netflix verwijderd

 • Disney karakters in de stijl van Tim Burton

Gerelateerde artikelen

 • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

 • Recensie: De zeven zussen

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

 • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

 • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen