• Home
 • Nieuws
 • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

Netflix kent een paar goede series die gebaseerd zijn op comicboeken. Misschien wist je het niet, maar Lucifer en Locke & Key zijn beiden van origine comics! Deze twee zijn door Netflix opgepakt en de streamingdienst heeft er series van gemaakt. Binnenkort komt een derde verfilming van een bekende comic, namelijk The Sandman. Wist jij dat deze drie verhalen zich afspelen in hetzelfde universum? Lees snel verder om te zien hoe de drie met elkaar verbonden zijn!

Dat verband tussen de drie is in ieder geval zo in de comics. Of het in de Netflix series ook zo is, is nog onduidelijk. Joe Hill, de co-producent van Locke & Key heeft al gezegd dat hij graag een crossover zou doen met de andere twee series.

Bron: Netflix

Ondanks dat The Sandman de laatste van de drie comics is die verfilmd wordt, is dit het begin van het verhaal in het universum. Het verhaal gaat over Dream. Hij is een van de kinderen in een familie genaamd the Endless (de Eindelozen). Wanneer Roderick Burgess probeert Death (de broer van Dream) te vangen, lukt dat hem niet en neemt hij in plaats daarvan Dream mee. Het lukt Dream gelukkig om te ontsnappen, maar dan moet hij wel op zoek naar de drie artefacten die Burgess van hem gestolen heeft.

Dream moet om één van de artefacten te pakken te krijgen afreizen naar de Onderwereld. Een van de demonen heeft namelijk het object in handen. Lucifer is niet blij met de komst van Dream. Lucifer is één van de weinige wezens die krachtiger is dan Dream, maar beiden vinden de aanwezigheid van de ander niet fijn. Dream krijgt het voor elkaar om te ontsnappen uit de onderwereld, maar dat valt natuurlijk niet in goede aarde bij Lucifer. Die belooft plechtig dat hij Dream zal vermoorden de volgende keer dat ze elkaar tegenkomen. Maar wanneer ze elkaar weer zien, houdt Lucifer zich niet aan zijn belofte. Hij geeft Dream een sleutel van de Onderwereld en vertelt hem dat hij afstand gedaan heeft van de troon: hij wil niet langer de heerser van de hel zijn. Hier begint het verhaal van Lucifer vervolgens: de Netflix serie start met Lucifers leven op aarde. De hele voorgeschiedenis wordt dus niet bekend gemaakt, maar het is wel een heel indrukwekkend verhaal.

Bron: Netflix

En met het geven van de Sleutel komen we bij het derde verhaal: die van Locke & Key. De Netflix serie gaat over de Locke kinderen (Kinsey, Tyler en Bode), maar zij hebben niets te maken met Dream. Hun voorouders daarentegen wel. Chamberlin Locke rouwt om de zelfmoord van zijn zoon, en omdat de man de Echo Sleutel gebruikt om zijn overleden zoon te zien, besluit zijn dochter Mary dat ze haar broer John gaat redden. In haar zoektocht naar een manier om de Onderwereld te bezoeken, stuit ze op Roderick Burgess - op het moment dat deze Dream opgesloten heeft in zijn kelder! Ze geeft Burgess een Sleutel en in ruil daarvoor mag ze Dream spreken. Hij geeft haar informatie waarmee ze een boek vindt die haar naar de Sleutel van de Hel kan leiden. Het lukt Mary om de Onderwereld te ontsnappen met haar broer en hem een gelukkiger hiernamaals te geven. Lucifer is hier natuurlijk niet blij mee! 

Bron: Netflix

Het lijkt misschien allemaal een beetje ingewikkeld, maar als je goed naar het verhaal kijkt zit er logica in. Als je het hele verhaal interessant vind, zou je natuurlijk de comicboeken kunnen gaan lezen (te beginnen met The Sandman).

De comics zijn geschreven door Neil Gaiman. Hij begon met The Sandman, die maandelijks verscheen. De serie telt in totaal 75 comics! Met The Sandman won Gaiman verschillende prijzen. Je kunt de auteur ook kennen van andere bekende werken van zijn hand, namelijk Good Omens, Stardust, American Gods en Coraline. Lucifer kwam voor in The Sandman #4. De Locke & Key serie werd geschreven door Joe Hill, naar aanleiding van de verhalen van Neil Gaiman.

Alle zes de seizoenen van Lucifer zijn te bekijken op Netflix, net als seizoen 1 en 2 van Locke & Key. The Sandman is nog niet te streamen, maar daar hoeven we niet lang meer op te wachten. In januari 2022 komt het eerste seizoen namelijk ook naar Netflix!

 

Bron: Netflix, DC Comics

Lees ook: 12x Supernatural feiten die je nog niet wist

Nieuwste artikelen

 • Het geheim van het familiehuis - Kate Morton

 • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

Gerelateerde artikelen

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • Netflix codes

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • Top 5 erotische must sees op Netflix

 • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen