• Home
 • Nieuws
 • Darkling prequel boek Shadow and Bone komt eraan

Darkling prequel boek Shadow and Bone komt eraan

Leigh Bardugo maakte recent bij Good Morning America bekend dat er een nieuw boek in de Grishaverse komt. Niet zomaar een boek: een graphic novel zelfs. Het boek heet Demon in the Wood en was origineel een kort verhaal, waar nu met graphics een heus boek van is gemaakt. Lees verder om alles te lezen over de nieuwe aanwinst in het Grishaverse en wanneer het boek uitkomt.

Trots meldde Bardugo het volgende op haar Instagram-account:

 

Het verhaal van Demon in the Wood

Het verhaal speelt zich honderden jaren voor de start van Shadow and Bone af, dus lang voor generaal Kirigan en het Tweede Leger. In dit verhaal lezen we hoe de Duisterling is ontstaan.

Eryk en zijn moeder Lena zijn hun hele leven al op de vlucht, maar ze zullen nooit rust vinden. Ze zijn namelijk niet alleen Grisha, maar ook nog eens de meest dodelijke en speciale daarvan. Omdat zo veel mensen bang voor ze zijn of hun krachten willen gebruiken, moeten Eryk en Lena hun krachten verbergen. Helaas is het zo dat de meest dodelijke geheimen een manier hebben om aan het licht te komen... 

Het korte verhaal van Leigh Bardugo kwam al in 2014 uit en telt slechts 30 pagina's. Het verhaal van Bardugo zal worden ondersteund door tekeningen van Dani Pendergast.

Shadow and Bone

Shadow and Bone, in het Nederlands bekend als Schim en Schaduw, is het eerste boek in de Grisha reeks. Ravka wordt door midden gesplitst door de Schaduwvlakte. Dit is een duisternis die is gevuld met monsters die doortrekkende mensen eten. Alina is geen bijzonder sterk persoon, maar wanneer haar beste vriend Mal zwaargewond raakt tijdens een aanval op hun regiment, komt ze erachter dat ze ongekende kracht bezit. Ze redt het leven van haar vriend, maar haar kracht zou nog veel meer kunnen doen. Daarom wordt ze meegenomen naar het hof om getraind te worden als Grisha, een groep magische elite die wordt geleid door de Duisterling. Ondanks dat ze er niet om heeft gevraagd ligt het lot van Ravka in de handen van Alina. Ze moet leren hoe ze een goede Grisha is, maar leert daarbij ook dingen over zichzelf die ze liever niet had geweten.

In april van 2021 kwam de Netflix Original serie Shadow and Bone uit, geheel gebaseerd op het eerste boek in de Grisha reeks van Bardugo. Het eerste seizoen is erg populair en het tweede seizoen is ook al aangekondigd door Netflix.

Bron: Netflix

Wanneer komt Demon in the Wood uit?

Leigh Bardugo zegt in haar Instagram-post: volgend jaar. Dat is niet heel specifiek, maar we weten in ieder geval wel dat we niet tot 2024 hoeven te wachten, en dat scheelt.

Bron: Good Morning America, Leigh Bardugo via Good Morning America

Lees ook: Deze boeken worden de volgende Harry Potter genoemd

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • 10 redenen waarom Ben Barnes een lekker ding is

 • Deze boeken worden nu verfilmd

 • Boeken over magische scholen

 • Shadow and Bone feiten die je nog niet wist

 • 14 x enemies to lovers young adult boeken

Zoek in artikelen