• Home
 • Nieuws
 • Waarschijnlijk toch nog een seizoen 19 voor Grey's Anatomy

Waarschijnlijk toch nog een seizoen 19 voor Grey's Anatomy

Iedereen kent de populaire ziekenhuisserie Grey's Anatomy wel. In de serie volgen we Meredith Grey en haar vrienden tijdens hun loopbaan in het Seattle Grace Hospital. Hoeweel eerder gespeculeerd werd dat seizoen 18 het laatste zou zijn, bestaat er een kans dat er toch een negentiende seizoen komt. Alles wat we weten over de onderhandelingen en het nieuwe seizoen, lees je hier.

Bron: ABC

Ellen Pompeo, die zowel de hoofdrol speelt als uitvoerend producent van de serie is, is benaderd om te praten over een komend seizoen. De ster was al jaren open over haar verlangen om te stoppen met de serie, maar vorig jaar tekende ze een deal om toch aan seizoen 18 te gaan werken. Naar verluidt hebben Chandra Wilson (Miranda Bailey) en James Pickens Jr (Richard Webber) toen wel voor meerdere jaren getekend. 

Afgelopen mei werd het achtiende seizoen van Grey's Anatomy aangekondigd. Toen is niet openbaar gemaakt dat dit seizoen het laatste zou zijn, iets wat je wel zou verwachten van een grote serie als dit. Mocht seizoen 18 toch het laatste zijn, dan zullen Shonda Rhimes en Krista Vernoff mogelijk extra tijd krijgen om een heel speciaal einde te schrijven voor de geliefde ziekenhuisserie. 

¨Zo lang alle producers en Ellen [Pompeo] het gevoel hebben dat er belangrijke verhalen te vertellen zijn, gaan we verder met de show,¨ zei Craig Erwich (directeur van ABC Entertainment) in een interview met Deadline. (“As long as all of the producers and Ellen [Pompeo] feel like there are meaningful stories to tell, we’re going to continue to do the show.”)

Mochten de gesprekken en onderhandelingen verder gaan, dan bestaat er een redelijke kans dat een negentiende seizoen gemaakt kan worden. ABC zou graag nog jarenlang verdergaan met het maken van Grey's Anatomy. De serie is, met achttien seizoenen, het langstlopende medische drama in de geschiedenis van televisie. Ook is de serie de bestbeoordeelde van alle producties van het bedrijf. Station 19, een spin off serie van Grey's Anatomy, doet het ook zeer goed en brengt veel geld binnen voor de producent. 

Bron: ABC

Hoewel Ellen Pompeo uitgesproken is over haar mening en dat ze wil stoppen met Grey's Anatomy, geeft ze ook aan dat ze heel veel waarde hecht aan haar samenwerking met ABC. Wanneer zij aangeeft dat ze niet weet wat voor verhaal ze de kijkers nog kunnen vertellen, maakt dat anderen niet zo veel uit, omdat de serie nog steeds heel veel geld oplevert.

Het zeventiende seizoen van Grey's Anatomy ging over de Corona pandemie, maar seizoen 18 speelt zich af in een wereld na Corona. Laten we hopen dat er nog een seizoen gaat komen, want wij genieten nog steeds van dit ziekenhuisdrama!

 

Bronnen: ABC, Deadline

Lees ook: Ellen Pompeo's man had moeite met seksscènes in Grey's Anatomy

Nieuwste artikelen

 • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

 • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

Gerelateerde artikelen

 • Top 5 series met de lekkerste mannen

 • De echte verhalen achter de meest bizarre medische gevallen in Grey's Anatomy

 • Ellen Pompeo's man had moeite met seksscènes in Grey's Anatomy

 • Top 10 vrouwen series op Videoland

 • Grey's Anatomy feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Zoek in artikelen