Vaiana sequel serie heeft een regisseur

In 2016 kwam de populaire Disneyfilm Vaiana uit. Vaiana is de dochter van de leider van het eiland waar ze wonen en ze moet in zijn voetsporen treden. Maar waarom mag ze niet naar het water, terwijl ze daar graag heen wil? En hoe komt het dat iedereen dat maar accepteert, terwijl zij daar zoveel moeite mee heeft? Reeds was bekend dat er een Vaiana sequel serie op Disney+ zou komen, maar Disney heeft nu aangekondigd dat er een regisseur voor de animatieserie is.

 

David G. Derrick Jr. zal de regie in handen hebben voor de nieuwe serie, die over het leven van Vaiana gaat wanneer ze haar volk leidt. Derrick werkte ook al aan de film Vaiana uit 2016 en het heeft voor hem een speciale betekenis om aan dit project te werken. Het is voor hem namelijk iets wat hem terugbrengt naar de roots van zijn familie! Dat David G. Derrick Jr. al gewerkt heeft aan de film, geeft ons goede hoop voor de Vaiana sequel serie. Hij weet tenslotte precies hoe het allemaal werkt en hoe de originele film gemaakt is. Dat kan alleen maar in het voordeel van de maker en de kijker werken, toch?

Waar gaat Vaiana over?

Het verhaal gaat over de dochter van een chief die content is op het eiland waar ze leven en iedereen bij het water weg wil houden. Vaiana voelt echter een sterke aantrekkingskracht naar de zee en begrijpt haar vader niet - hoe kan iets wat zo mooi is slecht zijn? Om haar eiland te redden gaat ze het water toch op en leert tijdens haar reis veel over zichzelf, maar ook over de halfgod die ze op sleeptouw neemt.

Bron: Disney

Vaiana sequel serie

In de sequel serie is Vaiana inmiddels de leider van haar volk en zijn ze op het water. Verder is er helaas nog heel weinig bekend, maar wij hebben er wel al veel zin in. Het feit dat Disney kiest voor een serie in plaats van nog een film, betekent hopelijk dat ze nog een hele hoop te vertellen hebben over Vaiana en haar volk! Helaas weten we alleen nog niet wat dat is...

Cast en release

In eerste instantie zou de Vaiana sequel serie in 2023 naar Disney+ komen, maar helaas is dit verschoven naar ergens in 2024. Over de cast is nog niets bekend, maar laten we hopen dat met de extra tijd ook meer ruimte in de drukke schema's van de acteurs is, zodat Dwayne Johnson bijvoorbeeld terug kan keren in zijn rol als Maui. Dat zou toch geweldig zijn?

 

Bron: Disney

Lees ook: Van Disney Prinsessen naar echte koninginnen

Nieuwste artikelen

  • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

  • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

  • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

  • De regel van drie - Sam Ripley

  • Onderstroom - Linda Jansma

Gerelateerde artikelen

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Top 10 ergste Disney slechteriken

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

Zoek in artikelen