• Home
 • Nieuws
 • Snow White van Disney krijgt geen dwergen

Snow White van Disney krijgt geen dwergen

De allereerste animatiefilm van Walt Disney was Sneeuwwitje en de zeven dwergen, die uitkwam in 1937. In een tijd waarin live action remakes niet meer weg te denken zijn, heeft Disney besloten ook deze prinsessenfilm nog een keer over te doen. Daarbij komt echter kijken dat het 2022 is en niet iedereen het eens is met de stereotypes die gezet worden door de dwergen. In de nieuwe Disney film komen dus helemaal geen zeven dwergen voor. Lees snel verder om de informatie te lezen die we voor je konden verzamelen. 

Bron: Disney

Peter Dinklage over de dwergen in Snow White

Peter Dinklage, die wereldberoemd is door onder andere zijn rol als Tyrion Lannister in Game of Thrones, heeft onder andere een hoop te zeggen over dwergen in de nieuwe Disney film. Hij vindt het gebruik van 'dwergen' stereotyperend.

Bron: HBO

Dinklage zegt in een interview met Marc Maron (voor zijn podcast genaamd WTF) dat hij opkijkt van de keuze voor Sneeuwwitje. "Literally no offense to anyone, but I was a little taken aback when they were very proud to cast a Latina actress as Snow White. But you're still telling the story of Snow White and the Seven Dwarfs," zegt hij. (¨Letterlijk niets rots over wie dan ook, maar ik was verbaasd toen ze heel trots een Latina actrice gecast hadden als Sneeuwwitje. Maar je vertelt alsnog het verhaal van Sneeuwwitje en de zeven dwergen.¨) De man, die zelf kort van stuk is, vraagt zich af waar Disney mee bezig is. Aan de ene kant zijn ze namelijk heel progressief door een keuze te maken die niet voor de hand ligt, maar toch vertellen de makers nog het verhaal van zeven dwergen die met zijn allen een grot in gaan om te werken. Peter Dinklage geeft aan respect te hebben voor iedereen die denkt dat hij de juiste keuze maakt, maar hij van mening is dat dit niet het geval is. We kunnen er in ieder geval zeker van zijn dat Dinklage niet zal meewerken aan Snow White. De acteur heeft wel aangegeven dat hij zeker niets heeft tegen het maken van een nieuwe Sneeuwwitje film, maar dat hij wel van mening is dat het dan op de juiste manier moet gebeuren.

Disney reageert

Een woordvoerder van Disney heeft tegen The Hollywood Reporter het volgende gezegd: “To avoid reinforcing stereotypes from the original animated film, we are taking a different approach with these seven characters and have been consulting with members of the dwarfism community. We look forward to sharing more as the film heads into production after a lengthy development period.”

(¨Om stereotyperende aspecten te voorkomen die in de originele geanimeerde film te zien waren, kiezen we voor een andere aanpak met de zeven karakters en we hebben overleg gepleegd met mensen die dwerggroei hebben. We kijken er naar uit om meer te delen terwijl de film geproduceerd zal gaan worden na een lange ontwikkelingstijd.¨)

In plaats van dwergen kiest Disney ervoor om gebruik te maken van zeven 'magische wezens'. Wat dit voor wezens zijn, is nog niet bekend.

 

 

De cast van Snow White 

Rachel Zegler speelt de rol van Sneeuwwitje en Gal Gadot is gecast als de boze koningin. Andrew Bernap is ook toegevoegd aan de cast. We weten nog niet zeker welke rol hij gaat spelen, maar wellicht zal hij de prins gaan spelen.

 

Bronnen: The Hollywood Reporter, WTF

Lees ook: Alle aankomende Disney live-action remakes

Nieuwste artikelen

 • De bloemen van Juffie - Wina Eberhard

 • Warner Bros. wil meer Harry Potter content maken

 • Riverdale seizoen 7 wordt het laatste seizoen

 • Schemergeesten - Angie Sage

 • Het medaillon van Chagall - Reina Crispijn

Gerelateerde artikelen

 • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

 • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

 • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

 • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

 • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

Zoek in artikelen