• Home
  • Nieuws
  • Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore voorlopig nog geen succes

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore voorlopig nog geen succes

Fans hebben lang op dit derde deel moeten wachten, maar Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore doet het in zijn openigsweken het slechtste van alle Harry Potter-films. In de Verenigde Staten heeft de film tot nu toe 'maar' 191 miljoen dollar opgebracht. Dat is 60 miljoen minder dan het tweede deel in de prequel serie van Harry Potter, The Crimes of Grindelwald

Het eerste deel van deze serie, Fantastic Beasts and Where to Find Them, leverde in 2016 in totaal 814 miljoen dollar op. De sequel bracht voor de coronacrisis 654 miljoen dollar in het laatje. Dat het derde deel iets minder goed scoort heeft deels te maken met China. De Chinese markt is nog aan het opstarten. De eerste twee films waren daar erg populair, alleen de VS en Japan konden hun toendertijd verslaan. 

Box-office cijfers
De film is in de Verenigde Staten dit weekend pas in premiere gegaan, terwijl wij hem in Nederland al een paar weken in de bioscoop konden zien. De box-office cijfers zijn bekend en de Wizarding World heeft het niet gemakkelijk. Experts gaan ervan uit dat de film uiteindelijk zo'n 400 miljoen bij elkaar zal sprokkelen. Dat is prima voor een film, maar het is dan wel de minst succesvolle Wizarding World-film ooit. 

Fantastic Beasts-saga
Het eerste deel begint in 1926 als Newt Scamander (Eddie Redmayne) zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een No-Maj (Amerikaans voor een Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer, en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaarsals de No-Maj wereld. In The Crimes of Grindelwald ontsnapt Gellert Grindelwald (Johnny Depp) uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens. Albus Perkementus (Jude Law) roept Newt Scamander op om Grindelwald's plannen te dwarsbomen. In Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore kruipt Mads Mikkelsen in de rol van Grindelwald. Dumbledore weet dat Grindelwald gestopt moet worden, maar is hier zelf niet toe in staat. Hij rekent op Newt om een team van tovenaars, heksen en een Dreuzelbakker op te trommelen om op een gevaarlijke missie te gaan. 

Vijf delen
De Fantastic Beasts-saga moet uiteindelijk uit vijf films bestaan. Over deel 4 en 5 is nog niet veel bekend. Het script van de vierde film is zelfs nog onbekend. 

Bekijk hier de trailer van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore:

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

  • Door deze onthullingen ga je anders naar Harry Potter kijken

  • Dit móét jij weten over het einde van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

  • Onthullingen van J.K. Rowling over de Fantastic Beasts and Where to Find Them films

  • Fantastic Beasts 4 en 5, komen ze nog of stopt de franchise nu

Zoek in artikelen