Deze YA-series worden verfilmd

Young Adult boeken zijn altijd erg populair en door de avonturen die de personages beleven is zo'n boek ideaal als het decor voor een serie. Het genre groeit ieder jaar en met het grote publiek is het vaak een kwestie van tijd voordat het oog van een regisseur op een boek valt. Tien jaar geleden kwamen franchises als The Hunger Games, Divergent en The Maze Runner om de hoek kijken, maar nu lijkt de focus meer te liggen op het fantasy gedeelte, zoals bij Shadow and Bone. Benieuwd welke verhalen jij binnenkort op tv kan zien? Lees dan snel verder!

We Hunt the Flame
Al meer dan een jaar geleden heeft STXtv aangekondigd dat ze een serie gaan maken van We hunt the flame. De duology is geschreven door New York Times Bestelling author Hafsah Faizal. Er is een vervloekt bos waar alleen Zafira in durft te gaan om te jagen en zodanig haar volk van eten te voorzien. Ze wil niet dat mensen weten dat zij het is, dus verkleed ze zich als man. Tegenover haar staat Nasir, de prins van de doden. Zijn vader is de Sultan en Nasir dood iedereen die tegen zijn vader in durft te gaan, dit is niet vrijwillig, want als hij weigerd zal hij gestraft worden. Beide tieners worden gezien als een legende, maar zouden hier het liefste van ontsnappen. Nasir en Zafira zijn allebei op een missie als ze elkaar ontmoeten, hij om de Jager te doden en zij om de magie terug te brengen naar haar volk. 

An Ember In The Ashes
De YA-serie An Ember In The Ashes wordt ook verfilmd. In deze vierdelige serie passeren verschillende onderwerpen de revue zoals racisme. De boeken volgen Lia, een slaaf, en Elias, een succesvolle soldaat. Als Lia's broer gevangen wordt is ze gedwongen om haar leven op het spel te zetten binnen de universiteit, om voor de rebellen te spioneren. Daar ontmoet ze Elias en al snel komen ze erachter hoeveel hun leven met elkaar te maken geeft, en hoe de toekomst van het land op hun schouders rust. 

Red Queen 
Red Queen is het eerste boek van de inmiddels bekende Victoria Aveyard. De verfilming wordt gemaakt door Peacock en Elizabeth Banks (Effie van The Hunger Games) regisseert de serie en speelt erin. De serie gaat over Mare. Ze leeft in een wereld waarin mensen met speciale krachten allemaal zilver bloed hebben. Mare lijkt een normaal meisje te zijn, maar dan ontdekt ze haar eigen krachten. Toch kan dit niet waar zijn: haar bloed is rood. 

The City Of Brass
The City of Brass wordt een serie op Netflix onder leiding van Edgar Wright en Nira Park. De trilogy volgt Nari, een oplichtser die niet in magie gelooft en profiteert van anderen. Zij doet alsof ze anderen kan genezen, maar alleen om hun geld af te troffelen. Na een incident beseft ze dat de magische wereld toch echt is en dat zij daar een belangrijke rol in speelt. Tegelijkertijd krijgt prins Alizayd, de jongste zoon van de koning van Daevabad, een belangrijke politieke rol toegewezen. Hij raakt betrokken bij een verzetsorganisatie van de shafits die onderdrukt worden, en komt klem te zitten tussen twee vuren. 

A Court of Thorns and Roses
Een van de meest verwachte verfilming is A Court of Thorns and Roses, in het Nederlands Hof van doorns en rozen. De negentienjarige Feyre woont in een bos dat in de lange wintermaanden een koude, sombere plek is. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

 

Nieuwste artikelen

  • De bloemen van Juffie - Wina Eberhard

  • Warner Bros. wil meer Harry Potter content maken

  • Riverdale seizoen 7 wordt het laatste seizoen

  • Schemergeesten - Angie Sage

  • Het medaillon van Chagall - Reina Crispijn

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen