• Home
 • Nieuws
 • Dit zijn de winnaars van de Storytel awards

Dit zijn de winnaars van de Storytel awards

Ook dit jaar heeft Storytel dé verkiezing voor het beste luisterboek en beste voorlezer van Nederland en België georganiseerd. Fans van prachtige luisterboeken konden hun stem uitbrengen om hun favoriete verhaal of voorlezer te helpen om de felbegeerde award te winnen. Op 12 mei was de feestelijke uitreiking in het Sieraad te Amsterdam. Wil jij weten wie allemaal gewonnen hebben? Lees dan snel verder!

De Awards bestaan uit vier categorieën waarin vijf genomindeerden waren gekozen. De categorieën zijn: Beste Luisterboek Nederland, Beste Voorlezer Nederland, Beste Opkomende Talent Nederland/België en Beste Storytel Nederland/België. Het is de vierde keer dat deze publieksprijzen in Nederland worden uitgereikt. Vorig jaar won Familieopstelling van Kluun in de categorie beste luisterboek. Carly Wijs won de award voor de beste voorlezer en Hij volgt je van Corine Hartman werd bekroond tot de beste Storytel Original. Benieuwd wie dit jaar gewonnen heeft? Dit zijn de winnaars van de Storytel Awards 2022: 

Beste Nederlandse Luisterboek:
Ik ga leven van Lale Gul 

Ik ga leven van Lale Gul volgt Büsra. Opgroeien in een streng islamitisch gezin betekent voor Büsra dingen stiekem doen. Stiekem make-up en sieraden dragen, laat thuiskomen, met jongens afspreken en alcohol serveren in een restaurant. Maar het betekent vooral: voortdurend vragen stellen. ‘Moet ik leven als een kamerplant? Moet ik in een huwelijk treden waar alle seks uit is geramd nog voordat het begonnen is, omdat mijn verwekkers een volstrekt humorloze, bloedeloze en Koranvaste lul voor mij hebben uitgekozen? En dan veranderen in een broedkip zoals alle vrouwen om me heen? Is dat waarvoor ik leef?

Beste Nederlandse Voorlezer:
Rik van de Westelaken

Rik van de Westelaken kun je kennen als presentator van televisieprogramma’s. De stap naar voorlezer van luisterboeken lijkt dan misschien niet zo groot, maar voor Van de Westelaken is het belangrijk om de betekenis van de auteur goed naar voren te brengen. Voor Storytel heeft hij inmiddels tientallen verhalen ingesproken, van De GVR naar Een volmaakte eenheid en van Stephen King tot John Green. 

Beste Opkomende Talent:
Naomi Grant

Een altijd eerlijke schrijvende performer die praat over onderwerpen die anderen onder stoelen of banken steken. Naomi Grant gaat graag de uitdaging aan, of dat nu is door live een evenement samen te vatten (zoals de LHBTQI+ talkshow FRESH) of door een persoonlijke tekst te schrijven. Haar teksten zetten aan tot nadenken. 

Beste Storytel Original 2022:
Mayday van Suzanne Vermeer

Deze nieuwe thriller van Suzanne Vermeer is exclusief te beluisteren bij Storytel. Het verhaal is audio-only. In Mayday raakt de broer van Charlie Mullers vermist. De omstandigheden zijn erg verdacht en niet lang daarna begint er een onderzoek om erachter te komen wat er gebeurd is. Een voicemail die Charlie de avond voor de vermissing ontvangt, speelt hierbij een belangrijke rol.

Nieuwste artikelen

 • De bloemen van Juffie - Wina Eberhard

 • Warner Bros. wil meer Harry Potter content maken

 • Riverdale seizoen 7 wordt het laatste seizoen

 • Schemergeesten - Angie Sage

 • Het medaillon van Chagall - Reina Crispijn

Gerelateerde artikelen

 • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

 • Winnen: The Vampire Diaries goodiepakket van Storytel

 • Luister via Chicklit.nl gratis naar The Vampire Diaries op Storytel

 • De beste luisterboeken op Storytel

 • Winnen: 3x een maandabonnement bij Storytel

Zoek in artikelen