• Home
 • Nieuws
 • 14x rollen waar de acteurs zelf geen fan van zijn

14x rollen waar de acteurs zelf geen fan van zijn

De meeste mensen hebben op hun cv iets staan waar we het niet perse over hoeven te hebben. Voor acteurs is dit alleen een ander verhaal, een verkeerde stap in de carriére wordt zomaar door miljoenen mensen bekeken. Deze sterren zijn natuurlijk ook maar mensen en van tevoren is het moeilijk in te schatten hoe goed een film het gaat doen, maar achteraf hadden ze de rol liever afgeslagen. Dit zijn de rollen van acteurs en actrices die ze waarschijnlijk willen vergeten. 

Leonardo DiCaprio
In 1991 maakte DiCaprio zijn debuut in de film Critters 3. Alhoewel de film het erg slecht deed kwam zijn talent hier al goed naar voren. Rolling Stone noemt het zijn slechtste film, maar dat had meer te maken met de overige cast dan DiCaprio zelf. DiCaprio geeft wel aan kritischer te kijken voordat hij een rol op zich neemt. Zo heeft hij daarna veel rollen afgewezen, van Anakin in Star Wars tot Neo in The Matrix. 

Jason Bateman
Achteraf had hij zijn rol als Nick Hendricks beter bij een film kunnen laten. Jason Bateman heeft spijt van Horrible Bosses 2. In een interview noemt hij de film afval. De opbrengst was dan ook erg laag, maar of dat aan de kwaliteit ligt of de tijd van uitgave is niet duidelijk. 

Cole and Dylan Sprouse
Bekend van The Suite Life of Zack and Cody (en Cole Sprouse herken je ook van Riverdale) is de tweeling Cole en Dylan Sprouse. Voor hun hit in de Disney-serie speelde ze in de film I Saw Mommy Kissing Santa Claus. De film uit 2001 heeft het niet goed gedaan, het was gericht op kinderen, maar liet merken zelf niet meer in de kerstman te geloven. 

Bron: Disney 

Brad Pitt
Zelf noemt hij The Devil's Own de moeilijkste film waar hij ooit in heeft gespeelt en de film was het ook niet waard. Zijn rol als Rory Devaney in 1997 is geen highlight voor de acteur.

Gwyneth Paltrow
Ze werd gevraagd om een dik pak aan te trekken voor de film Shallow Hal. Gwyneth Paltrow had het gevoel alsof haar personage erg offensief over zou kunnen komen. Het is haar minst favoriete rol, maar ze vond ook de hele ervaring een ramp. 

Channing Tatum
Ondertussen heeft hij aangegeven dat hij spijt heeft van zijn rol in de film G.I. Joe: Rise of the Cobra. Channing Tatum speelde in 2009 in deze film die slechte kritieken heeft gekregen. Zijn contract bij paramount dwong de acteur om de rol op zich te nemen, maar hij is niet te spreken over de film. 

Bron: Warner Bros. Pictures

Jessica Alba
Het was niet zozeer de rol, maar de manier van filmen waardoor Jessica Alba bijna stopte met acteren na haar rol in Fantastic Four. Ze speelde Sue, maar de regisseur was erg direct. Zo was ze te mooi tijdens het huilen en werd daarna gezegd dat de tranen er later wel in geplaatst zouden worden. 

Angelina Jolie
Een van Angelina's minst geslaagde rollen is te zien in de science fiction film Cyborg 2 uit 1993. Jolie zelf vond de film ook niet geslaagd en vertelde in een interview dat ze ziek naar huis is gegaan toen ze hem voor het eerst zag. 

Mila Kunis
Bekend van de That '70s Show, speelde Mila Kunis in 2007 Michelle in de film Moving McAllister. Na twee weken in de bioscoop lag de film er al uit na het krijgen van slechte recensies. 

Mark Hamill
Misschien een van de grootste verassingen, maar Mark Hamill is zelf niet te spreken over zijn personage Luke Skywalker in de laatste Star Wars Trilogy. Hij vindt het verschrikkelijk wat ze met het personage hebben gedaan. 

Jennifer Aniston
Zij maakte haar debuut in de film Leprechaun in 1993, als Tony Redding, voordat ze beroemd werd in Friends. Het wordt gezien als haar slechtste rol tot nu toe, maar vijf vervolgen later is de serie geen mislukkeling geweest. 

Bron: Netflix

Scarlett Johansson
De derde Home Alone film kon Scarlett Johansson toevoegen aan de cast. Gelukkig voor de actrice was het maar een kleine rol, want de film uit 1997 deed het bij lange na niet zo goed als de eerste twee delen. Scarlett Johansson was te zien als Molly Pruitt. 

Michelle Pfeiffer
Na het succes van Grease probeerde men dat nog eens te herhalen met Grease 2, maar die film was genomineerd voor Worst Picture bij de Stinkers Bad Movie Awards. Michelle Pfeiffer (Scarface) was een Pink Lady in de film, namelijk Stephanie Zinone. 

Paul Rudd
Vijf jaar na Clueless speelde Paul Rudd een FBI agent in de sci-fi film Gen-Y Cops. De Hong Kong film kreeg slechte kritieken, maar  gelukkig lag er nog veel in zijn toekomst, zoals zijn rol als Ant-Man in de Marvel films. 

Bron: Paramount Pictures

 

 

 

Nieuwste artikelen

 • Hamley en de draak - Sandra J. Paul

 • De Apollomoorden - Chris Hadfield

 • Mungo - Douglas Stuart

 • 12 romantische fantasy series

 • 11 Series zoals Bridgerton

Gerelateerde artikelen

 • 10 real life schandalen waardoor acteurs uit series werden ontslagen

 • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

 • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

 • De ergste film clichés 

 • 10x acteurs voor en na special effect make-up

Zoek in artikelen