• Home
 • Nieuws
 • Warner Bros. wil meer Harry Potter content maken

Warner Bros. wil meer Harry Potter content maken

Warner Bros. heeft sinds kort een nieuwe CEO die kennelijk een voorliefde heeft voor Harry Potter. Ze zijn erover na aan het denken om meer Harry Potter content te maken! Met het oog op meer content van the Wizarding World wil de nieuwe baas dat er een gesprek plaatsvindt met JK Rowling, de auteur van de boeken. Warner Bros. heeft de oorspronkelijke acht films van Harry Potter onder zijn vleugels genomen, net zoals de Fantastic Beasts and Where to Find Them-films. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Harry Potter
Iedereen kent de naam wel, maar nog even een opfrisser: Harry is een tovenaar, maar dat weet hij zelf niet. Hij woont bij de Duffelingen, zijn oom, tante en neef Dirk, omdat zijn ouders omgekomen zijn. De Duffelingen behandelen hem als vuil en Harry weet niet beter dan dat zijn leven nooit beter wordt. Dan komt hij er achter dat hij een tovenaar is, wat zijn leven compleet verandert. Harry mag naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij vrienden maakt en alles leert wat met magie en de magische wereld te maken heeft. Ook komt hij erachter dat zijn ouders niet zomaar gestorven zijn, maar zijn vermoord door een van de slechtste tovenaars ooit: Voldemort. Harry is de enige persoon die de aanval van Voldemort heeft overleeft, wat de duistere tovenaar verzwakt heeft. Hij is vastbesloten om Harry te vermoorden, maar Harry heeft zijn vrienden en het schoolhoofd, professor Perkamentus, achter zich.

Bron: Warner Bros. 

Warner Bros. 
De nieuwe CEO, David Zaslav, is volgens the Wall Street Journal aan het lobbyen voor een gesprek met Rowling. De Harry Potter films zijn allemaal gebaseerd op de gelijknamige boeken van schrijfster JK Rowling. Het zijn in totaal zeven boeken, maar de laatste film is in twee delen opgesplitst, waardoor er acht films van de franchise zijn.

Eerdere CEO's
Zaslav is niet de eerste CEO van Warner Bros. die zijn hart heeft gezet op meer Harry Potter content. Ann Sarnoff, een vorige CEO, had eerder al aangegeven dat ze heel graag meer content over de wereld van Harry Potter zouden willen maken. Zij zei toendertijd: "Wat we ook doen moet trouw zijn aan het origineel, en aan de sfeer van de Tovenaarswereld, en aan wie Harry is."

J.K. Rowling
De bedenker van Harry Potter heeft aangegeven geen nieuwe boeken meer te schrijven over de tovenaar. Toch hoeft dit geen roet in het eten te gooien. Warner Bros is overigens niet de enige die geen genoegen kan krijgen van the Wizarding World: HBO Max denkt erover na om een live-action tv serie te maken over de magische wereld. 

Nieuwste artikelen

 • Filmpjes van bekende films met bad lip reading!

 • Eddie Albert en de bonte beestenbende - Paul O'Grady

 • De slechte karakters in goede series

 • De stad in je hoofd - Tessa de Loo

 • Geloof mij nooit - Loes den Hollander

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

 • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

 • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

 • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

Zoek in artikelen