• Home
 • Nieuws
 • Dit is wat we weten over The Hunger Games prequel

Dit is wat we weten over The Hunger Games prequel

Suzanne Collins, auteur van de Hunger Games-serie, bracht in 2020 het boek De Ballade van Slangen en Zangvogels uit. Dit boek is een prequel en speelt zich dus af voor de gebeurtenissen van The Hunger Games. Niet alleen de boeken, maar ook de films van The Hunger Games zijn erg populair. Het is dan ook niet gek dat The Hunger Games prequel ook verfilmd gaat worden. In dit artikel zetten we speciaal voor onze lezers op een rijtje wat we tot nu toe weten over the Hunger Games prequel. 

The Hunger Games
In een nabije toekomst is het voormalige Noord-Amerika verdeeld over twaalf districten die jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor The Hunger Games. Hierbij worden de jongeren in een gigantische arena gezet, waar slechts één levend uit kan komen. De rest van het volk wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen. Wanneer het zusje van de zestienjarige Katniss Everdeen wordt geselecteerd voor The Hunger Games twijfelt ze geen moment en neemt ze haar plaats in. Vanaf dat moment heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs.

Bron: Belga Films

Waar gaat De Ballade van Slangen en Zangvogels over?
In deze prequel maken we kennis met een jonge Snow en is hij uiteraard nog geen president. Op de ochtend van de boeteceremonie waarmee de tiende jaarlijkse Hongerspelen worden ingeluidt bereidt de achttienjarige Coriolanus Snow zich voor op zijn enige kans op roem en succes, als mentor in de spelen. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en hoe het hun verder zal vergaan, hangt af van Coriolanus' prestaties. Hij moet charmanter, slimmer en geraffineerder te werk gaan dan zijn medestudenten en zijn tribuut naar de overwinning helpen. Maar het zit hem niet mee. Hij krijgt de vernederende opdracht om mentor te zijn van de vrouwelijke tribuut uit district 12, het laagste van het laagste. Vanaf nu zijn Coriolanus en zijn tribuut verbonden door hun lot: iedere keuze die hij maakt kan leiden tot gunst of mislukking, zege of ondergang. In de arena zal worden gevochten tot de dood. Buiten de arena begint Coriolanus mee te leven met zijn tribuut… en moet hij kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven.

Bekijk hieronder de The Hunger Games prequel trailer: 

Wie zullen we te zien krijgen in the Hunger Games prequel?
Tom Blyth (Billy the Kid) zal de jonge versie van Coriolanus Snow spelen. In de originele serie werd hij gespeelt door Donald Sutherland. Net als zijn voorgangers wordt de film geregisseerd door Francis Lawrence. Schrijfster Suzanne Collins is opnieuw bij de productie betrokken, maar verder is er nog niks over de cast bekendgemaakt.

Releasedatum
The Ballad of Songbirds and Snakes zal in november 2023 te zien zijn! De premiere is op 17 november. Natuurlijk houden wij jullie op de hoogte!

Nieuwste artikelen

 • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

 • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

Gerelateerde artikelen

 • 18 x de leukste filmseries

 • De 40 beste complete Young Adult series 

 • Top 16 beste boekverfilmingen

 • 6x de spannendste dystopische boekenseries

 • Young Adult boekverfilmingen

Zoek in artikelen