• Home
 • Nieuws
 • Fantastic Beasts 4 en 5, komen ze nog of stopt de franchise nu

Fantastic Beasts 4 en 5, komen ze nog of stopt de franchise nu

De derde film in de Fantastic Beasts-franchise, Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, is inmiddels te streamen op HBO Max. De franchise zou nog twee vervolgen krijgen, maar die kans lijkt steeds kleiner te worden. Na het succes van de eerste film bracht het tweede deel minder op en Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore heeft de grens van 400 miljoen dollar nog niet weten te bereiken. Dit derde deel moest de toekomst voor de franchise verzekeren, maar die toekomst is nu erg onzeker. Of de geplande vijfdelige reeks inderdaad een Fantastic Beasts 4 krijgt is nog maar de vraag. 

The Cursed Child
Niet alleen is het de vraag of Fantastic Beasts 4 genoeg geld in het laadje zou leggen, maar Warner Bros. ziet meer toekomst in een verfilming van The Cursed Child. Regisseur Chris Columbus, die de eerste twee delen in de reeks onder zijn hoede nam, zou het toneelstuk graag willen verfilmen met de originele cast, die momenteel de perfecte leeftijd hebben om die rollen op zich te nemen. 

Toekomst
Fantastic Beasts and Where to Find Them bracht maar liefst 800 miljoen dollar op aan de wereldwijde box office en het tweede deel deed daar nog 650 miljoen dollar bij! Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore heeft de grens van 400 miljoen dollar nog niet weten te bereiken en is inmiddels als te zien op HBO Max. De derde film moest de toekomst van de franchise verzekeren, maar die toekomst is nu heel onzeker. De crew heeft ook de nodige problemen gehad, zoals het recasten van Johnny Depp en de kritiek die J.K. Rowling heeft gekregen op haar tweets. Toch is er nog geen officiële aankondiging gemaakt dat Fantastic Beasts 4 wel, of niet, gaat verschijnen. Het kan dus nog alle kanten op gaan. 

Fantastic Beasts 4
Er is nog niks bekend over de cast, maar alle personages hebben het einde van de derde film overleefd. De toekomst van Ezra Miller (Credence Barebone) is onzeker. Op het einde van de derde film gaat hij met zijn vader naar huis, maar het zou goed kunnen dat we hem niet meer tegenkomen in mogelijke vervolgdelen. De film zal waarschijnlijk doorgaan op de strijd tussen Dumbledore en Grindelwald. Hun blood pact is inmiddels verbroken, dus ze kunnen tegen elkaar vechten. 

Laatste film
Het kan dus heel goed zo zijn dat Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore de laatste film is in de geplande vijfdelige reeks. Het is ook geen film die je zomaar maakt. Het budget voor een Wizarding World-film is 200 miljoen, dus dan wil je zeker weten dat het zin heeft!

Fantastic Beasts and Where to find Them
Waar gingen de films ook alweer over? Newt Scamander heeft zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een No-Maj (Amerikaans voor een Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer, en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaarsals de No-Maj wereld.

Bron: Warner Bros.

The Crimes of Grindelwald
Grindelwald ontsnapt uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens. In een poging om Grindelwald’s plannen te dwarsbomen roept Albus Perkamentus (Jude Law) zijn voormalige student Newt Scamander op, die ermee instemt om te helpen maar zich niet bewust is van de gevaren die voor hem liggen.

The Secrets of Dumbledore
Professor Albus Dumbledore roept opnieuw de hulp in van Newt Scamander om een ​​onverschrokken team van tovenaars, heksen en een dappere Dreuzelbakker op een gevaarlijke missie te leiden, waar ze oude en nieuwe beesten tegenkomen en botsen met het groeiende legioen van volgelingen van Grindelwald.
Bron: Warner Bros.

Nieuwste artikelen

 • Schaduw in het vuur - Jennifer L. Armentrout

 • Deze gecancelde series zijn het volgens Netflix gewoon niet waard

 • Help! Een verrassing! is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2024

 • Jeanne - Katherine J. Chen

 • De vissershut - Stein Torleif Bjella

Gerelateerde artikelen

 • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

 • Door deze onthullingen ga je anders naar Harry Potter kijken

 • Dit móét jij weten over het einde van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

 • Onthullingen van J.K. Rowling over de Fantastic Beasts and Where to Find Them films

 • 10 dingen uit de Harry Potter boeken die wij misten in de films

Zoek in artikelen