Netflix Matilda trailer onthuld

De eerste trailer voor de Netflix verfilming van Matilda is uit! Met een haast onherkenbare Emma Thompson als kinderhater komt de musical al meteen goed uit de verf. Het vaker verfilmde boek Matilda van Roald Dahl is natuurlijk erg bekend en wij kunnen niet wachten op deze nieuwe verfilming. Ben jij ook zo benieuwd? Lees dan snel verder!

Waar gaat Matilda over? 
In het boek van Roald Dahl is Matilda briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was, kon Matilda al praten als een volwassene, met drie jaar kon ze lezen, en al vóór ze vijf was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck. Maar haar ouders behandelen haar als een onderkruipsel. Ze vinden haar maar lastig en dulden Matilda totdat ze haar het huis uit kunnen jagen naar een ander deel van het land, of liever nog veel verder weg. Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, juffrouw Bulstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand anders kan.

Bekijk hier de Matilda trailer:

Netflix verfilming
Het verhaal volgt Matilda (Alisha Weir). De boekenwurm zoals we haar kennen. Ze wordt mishandeld door haar onwetende ouders en komt er al snel achter dat ze hele bijzondere krachten heeft. Emma Thompson speelt een grote rol in de film, zij stapt namelijk in de schoenen van de directrice Miss Trunchbull. Miss Honey, de aardige lerares die zich over Matilda ontfermt, wordt gespeelt door Lashana Lynch. Matthew Warchus regisseert de film en het script is van Dennis Kelly. De originele muziek en teksten van Tim Minchin zal ook in de film verwerkt worden. 


Bron: Netflix

Wanneer kunnen we Matilda verwachten?
De musical zal eind dit jaar op Netflix te zien zijn, maar een datum is nog niet bekend. 

Nieuwste artikelen

  • 90's Disney Channel-series die je misschien vergeten bent

  • Deze acteurs worden vaak samen gecast

  • Onze aanraders voor Netflix in juli

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Een heel gewoon leven van Imogen Crimp

  • Hocus Pocus 2 trailer onthuld!

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Het onwijs grote filosofie doeboek

  • De Amerikaan van Karadj - Keyvan Shahbazi

  • Recensie: Help, help, hoera

Zoek in artikelen